De Maya grootmoeders Tomasa en Poxita komen deze zomer opnieuw hun eeuwenoude kennis over de Maya geneeswijze met ons delen.

Twee jaar geleden waren zij ook op Lothlorien en één van de deelneemster van toen heeft over deze week geschreven. Mooier kunnen we de week niet beschrijven. Met dank aan Xandra!

“Er zijn van die ontmoetingen die je je leven lang niet meer vergeet. Mijn kennismaking tijdens de eerste ‘Maya geneeswijze’ week was zo’n moment. Mijn verwachting was hoog, qua inhoud verwachtte ik plantenkennis, ik ging uit van massagetechnieken en keek uit naar de rituelen. Maar ik had nooit kunnen bedenken hoe het zou voelen. Grootmoeder Tomasa en Grootmoeder Poxita uit Guatemala voelen alsof ze rechtstreeks vanuit het binnenste van de aarde naar je toe zijn gereisd om je te laten ervaren hoe magisch voortreffelijk alles in elkaar zit. De natuur is in evenwicht, volledig gebalanceerd en in flow. En daar waar dit niet het geval is kun je zien, voelen en aanwijzen waar de liefde niet meer naar toe stroomt. Via plantkunde, blote-voeten-meditatie, aanraking en ceremonie lieten ze me ervaren hoe ik goed voor mezelf kan zorgen en anderen kan ondersteunen bij dit proces. De grootmoeders zorgen voor een vrolijke noot tijdens de cursus. Immer energiek en opgewekt lieten ze mij ervaren hoe zij werken. En na de week bleef ik achter met een gevoel van liefde voor de natuur, met bewondering voor ons lijf, verwondering over de dieper gevoelde verbinding met iedereen en alles om ons heen en de gedachte ‘als ik zo oud mag worden dan wil ik nog veel meer van hun geheimen leren!’

De opbrengst van deze week is net als in 2018 voor de bouw van het Healingcenter IXPIYAKOK IXMUKANE in Chichicastanengo, Guatemala. Het verschil is wel dat de bouw ondertussen ingang gezet is. Op Lothlorien en vanuit lothlorien hebben we veel geld bijeengekregen (ongeveer 16.000 euro) daar kon het gebouw casco voor neergezet worden. Toch is om het gebouw echt af te bouwen en in te richten nog steeds geld nodig. We gaan ervoor dat dat deze zomer gaat lukken.

 

 

 

 

 

 

De week wordt waar nodig vertaald vanuit het Spaans naar het Nederlands/Engels.

meer info

httpss://centrelothlorien.com/cursus/maya-geneeswijze-16-22-augustus-2020/