Centre Lothlorien
The Yoga Institute France

Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga. Yoga op de manier waarop het in India wordt onderwezen. Het heeft een holistische aanpak. Door lichamelijk fit te zijn, een gezonde levensstijl te hanteren, je gedachtegang te beheersen en jezelf te ontwikkelingen, kun je in balans zijn en een gelukkig leven leiden!

Laat oeroude Indiase kennis jouw gids zijn in deze moderne tijd!

Yoga-cursussen op onze agenda

The Yoga Institute

Centre Lothlorien is gelieerd aan ‘The Yoga Institute’ in Mumbai, India, het oudst georganiseerde yogacentrum ter wereld. Het Yoga instituut is opgericht door Shri Yogendra. Hij is in de leer geweest bij een Saddhu. Saddhus zijn de oorspronkelijke beoefenaars van yoga. Ze wijdden hun leven aan het bereiken van verlichting, leefden afgezonderd en hielden hun kennis voor zichzelf. Shri Yogendra is de eerste Yogi die een gezin stichtte en de kennis van yoga publiekelijk maakte. Al meer dan 100 jaar deelt de Yogendra familie hun kennis en Centre Lothlorien is de eerste plek in Europa die hun studieprogramma aanbiedt.

Blijf geïnformeerd

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in voor onze Yoga Nieuwsbrief. We versturen deze niet vaker dan 4 keer per jaar.

Aanmeldformulier nieuwsbrief yoga

Yoga Teacher Training Course

Centre Lothlorien biedt een interne 200-uurs yoga lerarenopleiding aan binnen 1 maand. Deze brede opleiding geeft je alle fundamentele kennis die je als yogaleraar nodig hebt. Yoga is holistisch. Onze aandacht gaat ernaar uit om je alle primaire asanas met de benodigde achtergrondkennis bij te brengen, maar vooral ook om je wegwijs te maken in de filosofie en psychologie. Deze uitgebreide opleiding is niet alleen bedoeld voor degenen die les willen geven. Het geeft een uitstekende basis voor ieder die meer over yoga wil leren en tegelijkertijd zichzelf wil ontwikkelen.

Artikelen van de blog

Pinky More

De yogalessen op Centre Lothlorien worden gegeven door Pinky More. Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze haar opleiding afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lohlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yogaprogramma’s in Ghana en India.

Pinky is ook online actief. Bekijk haar Asana en Lifestyle videos op YouTube of maak een afspraak voor persoonlijke sessies.