Domaine de Moiron 52800 Foulain Frankrijk [email protected]

Yoga Teacher Training Course

 

Sinds 2019 kun je ook in Europa een lerarencursus volgen en yoga leren zoals het oorspronkelijk in India werd onderwezen. Centre Lothlorien geeft een TTC van 200 uur volgens de normen van ‘The Yoga Institute’ in Mumbai, India, het oudste georganiseerde yogacentrum ter wereld. Na het voltooien van deze cursus weet je niet alleen hoe de yogaoefeningen gedaan worden, maar leer je ook over het waarom en wanneer. De focus gaat naar de oude kennis van hoe je yoga in je dagelijks leven kunt integreren en balans en geluk kunt creëren.
  • 200 uur Yoga Teacher Training Course aangeboden in het Engels
  • Certificaat van The Yoga Institute en RYT 200 uur door de Yoga Alliance USA
  • € 2950, ​​- p.p. inclusief gedeelde kamer, maaltijden, collegegeld, studiemateriaal, examen & certificaat.

Yoga vanuit de bron

Centre Lothlorien is gelieerd aan ‘The Yoga Institute’ in Mumbai, India. Het Yoga instituut is opgericht door Shri Yogendra. Hij is door een Sadhu in Yoga onderwezen. De Sadhu’s zijn de oorspronkelijke beoefenaars van yoga. Ze wijden hun leven om verlichting te bereiken, leven afgezonderd en houden hun kennis voor zichzelf. Shri Yogendra is de eerste Yogi die een gezin stichtte en de kennis van yoga publiekelijk maakte. Al meer dan 100 jaar deelt de Yogendra familie hun kennis en nu wordt hun studieprogramma voor het eerst aangeboden in Europa. Een team van leraren die allemaal studeerden aan ‘The Yoga Institute’, geleid door Pinky More uit Mumbai, komt naar Centre Lothlorien in Frankrijk om de essentie van Yoga te leren aan iedereen in Europa die geïnteresseerd is.

Yoga als manier van leven

Een maand lang woon en leef je met het team en de docenten van Centre Lothlorien. Je ervaart een dagelijks, natuurlijk ritme en ontdekt welke voeding optimaal is voor jouw gezondheid. Yoga is in de praktijk een gids met handvatten voor het omgaan met situaties die het leven ons brengt. Alles wat je leert, kan je op jezelf toepassen. Door de ervaringen van deze cursus in je eigen leven te integreren, kun je obstakels overwinnen waarvan je je misschien niet eens bewust was en doorgaan naar een gelukkiger leven

Inhoud van de lerarenopleiding

De cursus behandelt theoretische en praktische aspecten van yoga.
De praktische aspecten omvatten alle belangrijke Asana’s met achtergrondkennis en hoe, waarom, wanneer en wanneer ze wel en wanneer ze niet moeten worden gebruikt. Verder leer je over Pranayama, technieken die leiden tot meditatie en Kriya’s. Er wordt aandacht besteed aan unieke technieken en concepten die zijn ontwikkeld door de oprichters van The Yoga Institute.

De theoretische aspecten omvatten een introductie van de oorsprong van yoga en yogateksten zoals Hatha Yoga Pradipika. Je gaat de diepte in met de psychologie en filosofie van yoga. Met de hulp van onder andere Patanjali’s Yoga Sutra’s, ga je bewust naar je eigen manier van denken kijken en leer je hoe je gemakkelijker, gezonder en gelukkiger kunt leven. De cursus bevat anatomie- en fysiologielessen en benaderingen van moderne onderwerpen zoals het omgaan met stress.

Pinky More

De opleiding word gegeven door een team van docenten afkomstig van ”The Yoga Institute”, onder leiding van Pinky More. Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze haar opleiding afgerond aan ‘’The Yoga Institute”. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lohlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Ghana en India.