Over Lothlorien

Lothlorien is de naam van het Elfenwoud uit Tolkien’s ‘In de ban van de ring’. Het betekent ‘bloem van het Gouden Woud’: een plaats van rust, vrede en harmonie, waar reizigers welkom zijn, voor ontspanning en goede raad.

Onze visie

In balans met de natuur

Lothlorien heeft als uitgangspunt te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft.  Gezondheid van  lichaam en geest zijn belangrijke aandachtspunten. Daarom is het centrum ecologisch, zoveel mogelijk zelfvoorzienend, is de keuken vegetarisch en gebruiken we vooral biologische producten.

 

“Een plek voor mensen Onderweg”.

Lothlorien wil mensen stimuleren hun eigen pad te vinden. Het centrum is een ontmoetingsplek, waar mensen respectvol eigen denkbeelden en visies uitwisselen en elkaar inspireren. De wifi hebben we niet ingeschakeld zodat je makkelijker blijft waar je bent. Ons cursusaanbod bevat vooral cursussen op het gebied van persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling.

 

One Planet-One people

Centre Lothlorien wil een bijdrage leveren aan een meer op mensen gerichte wereld waarin vrede, harmonie en respect vanzelfsprekend zijn en economie en geld slechts afgeleiden. We organiseren internationale bijeenkomsten met als doel vrede een stukje dichterbij te brengen.

www.oneplanet-onepeople.org

 

Lucas Slager

Centre Lothlorien is gestart op initiatief van Lucas Slager. Na bijna 30 jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest nam hij in 2000 het besluit zijn levensvisie meer invulling te geven en samen met anderen een bijdrage te gaan leveren aan mens en wereld. Naast initiatiefnemer is Lucas ook de drijvende kracht achter Lothlorien. Onder zijn bezielde begeleiding is Lothlorien geworden wat er nu staat.

Vanuit “De Brug Advies en Coaching” geeft Lucas mensen op zoek in het leven, persoonlijke begeleiding & coaching. Hij schrijft boeken – inmiddels 10 titels – en geeft lezingen en workshops. Ook is Lucas de organisator van de Lothlorien Vredesfestivals en The Human World Summit in 2017. Zie ook: www.debrugadvies.eu.

Lucas is vader van Sander, Arjan en Richard en opa van Krishan en Nathan.

“You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one I hope some day you’ll join us, and the world will live as one.” (John Lennon)

“Voorbij onze ideeën van wat goed of verkeerd is, is een andere plek. Ik zal je daar ontmoeten.”(Rumi)

Fredy Wamelink

Fredy woont in Leiden en is sinds 2006 alle seizoensweken op Lothlorien. Zij is moeder van Douwe en Jip en heeft jarenlang  in het onderwijs gewerkt.

Sinds 2008 heeft zij een praktijk voor voetreflexmassage in Leiden. Ook op Lothlorien geeft zij regelmatig voetreflexmassages en massage workshops. Ook vind je haar in het atelier. Verder houdt zij zich bezig met de dagelijkse organisatie, het cursusprogramma en kookt zij regelmatig voor de gasten.

Voor haar is Lothlorien de plek waar je tijd hebt om de mens achter de mens te ontmoeten. Elke keer verrast het haar weer hoe in deze mystieke omgeving “je echte zelf” komt bovendrijven en hoe mooi ontmoetingen dan zijn.

Samen ervoor zorgen dat deze bijzondere plek een steeds mooiere plek van stilte, bewustwording en echte ontmoetingen wordt, is wat haar drijft.

 

 Internationale community

Sinds de oprichting van Centre Lothlorien in 2002 hebben veel mensen langere of kortere tijd geparticipeerd. Vrijwilligers en betrokkenen uit diverse landen hebben Lothlorien gevormd tot wat het nu is. Een prachtige plek midden in de natuur waar veel mensen zich thuisvoelen, opgeladen en met nieuwe inspiratie vertrekken en regelmatig terugkeren.

Er is een groep vaste vrijwilligers zoals Lucas, Fredy, Richard, Pinky en Arjan die elk jaar weer meewerken aan deze mooie ontmoetingsplek. Daarnaast haken er ook elk jaar nieuwe vrijwilligers aan en mensen die voor een seizoen of langer op Lothlorien wonen.

Centre Lothlorien is een initiatief dat gestart is en ondersteund wordt door De Vereniging Vrienden van Lothlorien.

Het project One Planet – One People is gestart in 2016 met als doelstelling het uitdragen van onze visie en het slaan van bruggen door netwerken te koppelen, samenwerkingsverbanden te stimuleren en doelstellingen te realiseren. Om samen tot groei te komen worden er activiteiten georganiseerd zoals workshops, conferenties en symposia.

Vrienden van Lothlorien

De Vereniging Vrienden van Lothlorien werd in 2001 opgericht met als doel een plek voor rust en bewustwording voor mensen Onderweg te creëren. In 2002 is in Frankrijk “Centre Lothlorien” geopend. Nog steeds ondersteunt de vereniging vanuit Nederland het centrum in Frankrijk op alle mogelijke manieren.

Het bestuur organiseert elk voorjaar in Nederland de Inspiratiedag, waar het nieuwe cursusprogramma gepresenteerd wordt en in het najaar het Lothloriencafé.

Ook brengt het bestuur 3 keer per jaar de Lothlorien nieuwsbrief uit.

Je kunt ook het Centrum ondersteunen door lid te worden van de Vereniging Vrienden van Lothlorien. Het persoonlijk lidmaatschap bedraagt € 25,- per jaar, gezinnen betalen €75,-. Je ontvangt drie keer per jaar de nieuwsbrief en krijgt vanaf je tweede verblijf 10% korting op je verblijfskosten.

Wil je meer over ons weten dan kun je een folder van de vereniging aanvragen bij het secretariaat: Lian Welten [email protected]