“Ayurveda en gezond koken”

Aankomstdatum: 14 augustus 2022
Einddatum: 20 augustus 2022
Cursusleider: Richard Slager
Prijs: € 195

door Richard Slager.

Kook beter, eet beter, zie er beter uit, voel je beter! 

Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent ‘Kennis van het leven’. Ayurveda is een geneeswijze waarbij de oorzaak van klachten en ziekte wordt behandeld in plaats van de symptomen. In Ayurveda worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.

In deze cursus leer je over een aantal basisprincipes van Ayurveda. Het start met bewust worden hoe je lichaam werkt en welk effect eten op je heeft. We gaan kijken naar wat jouw lichamelijke constitutie is en wat je lichaam nodig heeft. Er zijn praktische sessies waarbij we gaan werken met ingrediënten die goed zijn voor je gezondheid, zoals kookoliën, Indiase kruiden en specerijen en goede eiwitten en koolhydraten. Ook houden we een Indiase kookworkshop.

– Yoga en Ayurveda zoals het in India wordt onderwezen; 
–  Persoonlijke aandacht; 
–  Praktische tips over hoe je Yoga en Ayurveda in het dagelijks leven toepast; 
–  Minder dan 1 dag rijden met de auto; 
–  Een prachtig en vredig Frans landgoed, omgeven door natuur; 
–  Vegetarische maaltijden. 

Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken.
De activiteiten worden gespreid over 5 ochtenden en worden zoveel mogelijk buiten gegeven. Je kunt deelnemen aan Yogalessen in de vroege ochtend.

Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Richard Slager.
Richard is samen met Pinky More verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France.
Jarenlang heeft hij gewerkt in de Hotel en Toerisme industrie in verschillende landen. In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Herbologie bestudeerd. Richard heeft de Yoga Docenten Opleiding afgerond aan The Yoga Institute in Mumbai. Nu geeft Richard les aan de Yoga Teacher Training Course van Centre Lothlorien, organiseert cursussen over de filosofie van Yoga en Ayurveda en geeft practische workshops over gebalanceerd eten, het praktisch gebruik van lokale kruiden en het bereiden van oliën en andere kruidenpreparaten. 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.