Onthaasten
Onthaastweken, Chinese voetreflexmassage en Quantum Touch behandelingen

Onthaastweek op Lothlorien

Zin in even niets, behoefte aan rust en stilte. Kom een week naar Centre Lothlorien en geniet van vegetarische, biologische maaltijden, elke dag een massage en veel buiten zijn. Tijd om te doen waar je zelf zin in hebt. Eindelijk tijd om het boek te lezen dat al maanden op je nachtkastje ligt, creatief bezig te zijn, eindeloos te wandelen, te mediteren of om eens helemaal niets te doen.

De week (6 nachten) kan in overleg geboekt worden.

prijs:

€645,- op basis van een 2 persoonskamer volpension

€775,- op basis van een 1 persoonskamer volpension

(inclusief: 3 gezonde maaltijden per dag, een intake gesprek, 4 chinese voetmassages passend bij de behoeftes van jouw lijf, kinesiologieconsult, elke dag  een versgeperst sapje uit de slowjuicher, de hele dag water en kruidenthee, wandelroutes direct vanuit het landgoed waarop Centre Lothlorien gevestigd is en mogelijkheden om in het atelier te werken (materiaalgebruik is niet inclusief))

 

Chinese voetreflexmassage

De Chinflex ontspannings/welness massage die je krijgt is gebaseerd op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten al 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massage om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verhelpen of verminderen. In de massage worden twee systemen tot een geheel gecombineerd.

De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegelt in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.

De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. ( meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.)

De combinatie van deze twee systemen plus het feit dat er prettige ontspannen, massage technieken worden toegepast op knieën, onderbenen en voeten zorgen dat lichaam en geest tot rust komen en dat de energiestroom in het lichaam wordt gestimuleerd.

Naast ontspanningsmassages zijn ook therapeutische behandelingen gericht op specifieke klachten mogelijk.

prijs:

€45,- Ontspanningsmassage

€55,- Therapeutische massage

 

Quantum Touch behandeling

Quatum Touch is een door Richard Gordon ontwikkelde manier van genezen met je handen. Door energie te laten stromen en een zachte aanraking wordt het zelfgenezende vermogen, van degene die behandeld wordt, vergroot. Sommige mensen voelen warmte, koude of prikkelingen op de plek waar de energie doorheen stroomt. Anderen voelen niets en toch blijkt de behandeling later effect te hebben. Soms geeft je lichaam zelf een andere behandelplek aan dan de plek waar we begonnen, dan gaan mijn handen daarheen, zij volgen de pijn. Een bijzondere ervaring om te ondergaan.

Quantum Touch vermindert pijn en ontstekingen, bewerkstelligt houdingscorrecties en versnelt genezingsprocessen ook op het emotionele vlak.

Voorbeelden van effecten bij mensen die door Fredy behandeld zijn: hoofd- en schouderpijn verdween, bloeddruk werd blijvend lager (na meerdere behandelingen), emotionele problemen bleken beter te hanteren/losten op, mensen ervoeren meer lucht/ruimte en het gaf ontspanning.

Prijs: €55,- (per behandeling)

Maak een afspraak

Fredy masseert zowel in Leiden (NL), als op centre Lothlorien (Fr.). Na 20 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, als leerkracht en schoolleider, is zij sinds 2005 samen met Lucas Slager verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op centre Lothlorien. Naast het samenstellen van het cursusaanbod en het begeleiden van PEL jongeren, geeft zij Chinese voetreflexmassages(Chinflex)en Quantum Touch behandelingen. Zij volgde bij Total Health, de driejarige therapeutenopleiding voor VoetreflexPlus, een combinatie van de Westerse en de originele Chinese voetreflextherapie. Voor haar afstudeerschriptie deed zij een onderzoek naar het effect van voetreflexmassage bij kinderen met ADHD op een school voor speciaalonderwijs. Daarnaast volgde zij het medisch basisjaar en diverse coachingsopleidingen waaronder Creatieve Therapie.

Afspraken in Nederland via [email protected] of 06 23575757.

Op Lothlorien kun je haar altijd even aanspreken om een afspraak te maken.