Zingen met hart en ziel

Aankomstdatum: 23 juli 2023
Einddatum: 29 juli 2023
Cursusleider: Belinda Kamps
Prijs: € 200

door Belinda Kamps.

Hou jij ook zo van zingen? Het gevoel van helemaal opgaan in de muziek , de samenklanken , de woorden en de emotie en dat allemaal uiten in je zingen. De verbinding in de groep waar je mee samen zingt , het blije en energieke gevoel dat je ervan krijgt.

Tja , het is lastig in woorden uit te drukken , laten we het maar gewoon zingen.

Ik kom al met heel veel plezier een aantal jaren op Centre Lothlorien , een heerlijke plek , waar ik al heel veel mooie en lieve mensen heb ontmoet en laten zingen.

Wat gaan we doen in deze week :

Iedere ochtend starten we met aandacht voor jezelf , je lichaam en je adem . Adem en ontspanning zijn een vast onderdeel van dit ritueel om de dag te beginnen. Speelse stem en expressie oefeningen volgen, om je eigen stem te (her)ontdekken , nieuwe geluiden te verkennen en met elkaar een fijne sfeer te creëren waarin iedere stem zijn plek heeft. Natuurlijk help ik je ook met zangtechniek en ademsteun. Daarna storten we ons met veel plezier op de nummers die we gaan zingen. In kleine groepjes instuderen van de melodieën , daarna het samenvoegen van alle stemmen tot een harmonieus koor. Magisch als alles bij elkaar komt. Luisteren naar jezelf en naar elkaar. Daarna gaan we verfijnen en kleuren , met beleving en expressie.

Expressie , speelsheid , plezier en verbinding zijn de kernwoorden van deze zangweek.

En natuurlijk als kers op de taart , laten we ons aan het einde van de week horen op de gezamenlijke afsluitende presentatie van het publiek.

Wil jij ook graag meedoen of heb je nog vragen , laat het me weten.

Belinda

Over mijzelf

Mijn hele leven ben ik al aan het zingen. Als klein meisje , met mijn broer en zussen in het kinderkoor. Als tiener in een band en daarna door naar het conservatorium , een logische vervolgstap. Daar heb ik zoveel over mijn stem , mijn ademhaling ,maar vooral ook over mijzelf geleerd. Het maakte me bewust dat het werken aan mijn stem en het leren zingen zoveel meer deed. Ik leerde mezelf kennen en mezelf te uiten, wat een geschenk.

In mijn dagelijkse leven nu, naast mijn gezin, ben ik op allerlei manieren bezig met adem & stem. Niet alleen meer zingen , ik sta met veel plezier als dirigente voor verschillende koren en geef zangles en workshops , maar ook verdiepend en therapeutisch Adem en Stemwerk in mijn eigen praktijk. Al een aantal jaren bekwaam ik me ook in de baanbrekende methode Soul Voice® , opgericht door Karina Schelde. Iedere dag leer ik weer van mijn docenten , mijn koorleden , mijn studenten en mijn cliënten.

Expressie , spontaniteit , plezier , saamhorigheid , levenslust , speelsheid, harmonie en verbinding , daar ga ik voor .

En dat allemaal in het jasje “Zingen met Hart en Ziel “.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.