Yoga en omgaan met relaties

Aankomstdatum: 30 juli 2023
Einddatum: 5 augustus 2023
Cursusleider: Pinky More
Prijs: € 225

Met een vriend, partner, familielid of alleen. Gebruik eeuwenoude Yoga filosofie om aan jezelf te werken en relaties sterker te maken.
door Pinky More

Relaties spelen een belangrijke rol in ons leven, we kunnen er steun uit halen en we doen de leuke dingen het liefst met anderen. Soms komen onze grootste zorgen voort uit relaties met anderen. Hoe kan het dat de woorden en daden van anderen zo’n groot effect op ons kunnen hebben?

Wist je dat Yoga hierin kan helpen?
Yoga is holistisch en je kunt het toepassen op alle aspecten van je leven. Volgens Yoga kun je een ander niet veranderen, in ieder geval niet direct. Maar je kunt wel werken aan de manier waarop jij de wereld waarneemt en hoe je op anderen reageert. Door rust en vrede in jezelf te vinden, kun je meer ontspanning in je relaties brengen.

In deze week werken we met Asana’s, Pranayama en Meditatie. Verder komen onderwerpen uit de eeuwenoude Yoga filosofie, zoals de Yoga Sutra’s van Patanjali en Bhava’s aan bod.

Je kunt zelf mee doen en al je opgedane inzichten op je zelf toepassen, je kunt de week ook samen met een ander doen om jullie relatie op deze manier te versterken.

– Yoga zoals het in India wordt onderwezen;
–  Persoonlijke aandacht en oefeningen aangepast aan wat jij nodig hebt;
–  Praktische tips over hoe je Yoga in het dagelijks leven toepast;
–  Op een locatie minder dan 1 dag rijden met de auto;
_  Een prachtig en idyllisch Frans landgoed, omgeven door natuur;
–  Vegetarische maaltijden.

De activiteiten vinden plaats van maandag tot vrijdag in de ochtend van 09:30 uur tot 12:30 uur. Tevens kun je deelnemen aan Yoga Asana’s van 07:30 tot 08:30. Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken. De week wordt gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Pinky More.
Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze haar Yoga opleiding afgerond aan ‘The Yoga Institute’, het oudste georganiseerde Yogacentrum ter wereld. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.