Chakra Meditatie retreat volgens Indiase traditie

Aankomstdatum: 11 augustus 2024
Einddatum: 17 augustus 2024
Cursusleider: Pinky More
Prijs: € 390

Het doel van Yoga is om je ultieme potentie te bereiken.
Op fysiek, energetisch en mentaal niveau hebben we bepaalde blokkades die ons hierin belemmeren.
Uiteindelijk zijn alle Yoga oefeningen zijn er op gericht om deze blokkades op te heffen.
Deze oefeningen zijn o.a. Kriya, Asana, Pranayama, Mudra en Meditatie. Ook levensstijl, voeding en gedachtenwereld hebben hier invloed op. Voordat je op energetisch niveau aan jezelf gaat werken, door bijvoorbeeld je Chakra’s te activeren, is het van belang dat je op fysiek en mentaal niveau in balans bent, anders hebben de activiteiten geen effect, of mogelijk zelfs een schadelijk effect.

Op Centre Lothlorien organiseren we sinds 2019 een opleiding in ‘Yoga as a Way of Life’. Hierin leer je om de basis van Yoga in je leven te integreren en zo gezonder en gelukkiger door het leven te gaan. Nu, in deze Chakra Meditatie retreat gaan we een stapje verder. Met behulp van o.a. Pranayama en Mudra ga je de levensenergie in jezelf laten stromen en kun je je Chakra’s activeren. Hiermee kun je om bijvoorbeeld controle uitoefenen over je lichaamstemperatuur, je fysieke kracht, je immuniteit, je weerstand tegen invloeden van buitenaf en het zelfhelende vermogen te activeren.

Dergelijke praktijken kunnen alleen met de juiste voorbereiding en onder toezicht van een ervaren spirituele gids worden gedaan. Daarom komt speciaal voor deze week Sangitaa Rai uit India.

Sangitaa Rai

Sangitaa is spiritueel gids en holistische healer. Ze heeft zich verdiept in verschillende occulte praktijken waaronder Chakra Healing, Astrologie, Numerologie, wwerken met de Mantra Energy Vortex en Yantra.

“In de kern van mijn lessen staat het principe van zelfontdekking. Ik geloof dat ware wijsheid van binnenuit komt en door mindfulness, meditatie en compassievol leven kan iemand zijn ware essentie ontdekken. Mijn benadering integreert traditionele spirituele praktijken met hedendaagse inzichten, waardoor oude wijsheid toegankelijk en relevant wordt voor het moderne leven.”

Programma

Het cursusprogramma vindt plaats van maandagochtend tot vrijdag. Onderstaand is een indicatie van hoe het programma er uit kan gaan zien.

05:00 – 06:00 vroege ochtend meditatie
07:00 – 07:30 kriya
07:30 – 08:30 ochtend Asana
08:30 – 09:30 ontbijt
09:30 – 11:00 lezingen over o.a. Chakra Healing
11:00 – 11:30 theepauze
11:30 – 13:00 pranayama en meditatie
13:00              lunch en vrije middag

Ook kun je bij Pinky en Richard terecht voor Yoga en Ayurveda consulten of een Ayurvedische behandeling bestaande uit een massage en een stoomkuur.

Over de cursusleiding

De week wordt georganiseerd door Pinky More.

Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.