Yoga en wandelmeditatie

Aankomstdatum: 21 juli 2024
Einddatum: 27 juli 2024
Cursusleider: Pinky More en Richard Slager
Prijs: € 235

In de rustgevende, inspirerende en natuurrijke omgeving van Centre Lothlorien maken we gebruik van Indiase meditatietechnieken om tot ontspanning te komen en ons diepste zelf terug te vinden.
Door Pinky More en Richard Slager.

Yoga is tegenwoordig een bekend begrip. De aandacht gaat voornamelijk uit naar de lichaamsposities en de beoefening komt vaak niet verder dan het klaslokaal. Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’.

Deze week gaat om ontspanning en bezinning. Hoewel we allemaal op een bepaalde manier met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, staan we hier vaak niet lang genoeg bij stil om echt iets in ons leven te veranderen. De omgeving van Centre Lothlorien is een waar wandelparadijs. Met veel bos, uitgestrekte velden, meren, beken en dalen en vooral geen mens te zien, is het gemakkelijk om weer echt tot jezelf te komen.

– Yoga zoals het in India wordt onderwezen;
–  Verkenning van de prachtige, rustgevende natuurrijke omgeving; 
–  Persoonlijke aandacht en oefeningen aangepast op jou; 
–  Praktische tips over hoe je Yoga in het dagelijks leven toepast; 
–  Minder dan 1 dag rijden met de auto; 
–  Een idyllisch Frans landgoed in de Franse Champagne-Ardenne regio; 

De activiteiten vinden plaats van maandag tot vrijdag in de ochtend van 09:30 uur tot 12:30 uur en bestaan o.a. uit workshops, Asana’s en Pranayama. Elke dag trek je er op uit voor een meditatieve wandeling. Tevens kun je deelnemen aan Yogalessen in de ochtend van 07:30 tot 08:30.
De week wordt gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Pinky More en Richard Slager.

Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.


Richard is samen met Pinky More verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France.
SInds 2002 brengt Richard veel tijd door op Centre Lothlorien en kent alle bijzondere plekken in de omgeving.
In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Herbologie bestudeerd. Richard heeft de Yoga Docenten Opleiding afgerond aan The Yoga Institute in Mumbai en is als student verbonden aan de Yoga Healing Foundation van Dr. ALV Kumar. Nu geeft Richard les aan de Yoga Teacher Training Course van Centre Lothlorien, organiseert cursussen over de filosofie van Yoga en Ayurveda en geeft praktische workshops over gebalanceerd eten, het praktisch gebruik van lokale kruiden en het bereiden van oliën en andere kruidenpreparaten. 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.