Shinrin-yoku way of life, 1-7 augustus 2021

Aankomstdatum: 1 augustus 2021
Einddatum: 7 augustus 2021
Cursusleider: Petra Hoff
Prijs: € 175

Door Petra Hoff.

Bosbaden in de bossen van Lothlorien.

deze week ga je je onderdompelen in het bos van Lothlorien volgens de Japanse kunst van het bosbaden: de helende kracht van het woud ervaren, de ontspanning in lichaam en geest voelen en creativiteit in al haar vormen laten stromen.

Wat is shinrin-yoku? Shinrin is het Japanse woord voor ‘bos’, en yoku staat voor ‘onderdompelen’, oftewel vrij vertaald betekent shinrin-yoku: baden in het bos. Door je zintuigen open te stellen kan je de positieve effecten van de natuur beter opnemen. De geluiden van het bos, de geur van de bomen, het zonlicht dat door de bladeren speelt, de frisse schone lucht: het geeft ons een behaaglijk gevoel. Je stress en zorgen worden verlicht, je ontspant en kan helderder nadenken. Door in de natuur te zijn verbetert je humeur, krijg je weer energie en vitaliteit, en word je verfrist en verjongd.

Hoe dan? Door het inademen van gezonde stofjes die bomen afgegeven (phytonciden), wordt je immuunsysteem versterkt en geactiveerd, je stresslevel daalt, en je gevoel van welbevinden neemt toe.

Hoe gaat dat in z’n werk? Volgens de theorie van de Japanse dr. Qing Li behaal je het grootste effect door drie dagen in het bos door te brengen. Als je ’s ochtends en ’s middags twee uur shinrin-yoku beoefent, houdt het positieve effect dertig dagen aan. (lees voor meer achtergrond deze blog: httpss://www.shinrin-yokunederland.nl/post/shinrin-wattes)

In de praktijk begint iedere wandeling met het activeren van de zintuigen. Aansluitend zal elke tocht een thematisch karakter hebben, bijvoorbeeld met activiteiten die te maken hebben met het seizoen. Ook zal tijdens iedere wandeling een kleine theeceremonie met hapjes worden gehouden.

Wat levert het je op? Aan het eind van de tocht ben je meer ontspannen, voel je je energieker en meer verbonden met jezelf, je medewandelaars en de natuur.

Ga je mee? Voor een kleine investering krijg je een heerlijk ontspannen gevoel, meer energie en een versterkte weerstand. Fijn als je je van tevoren aanmeldt en betaalt, dan zorgt Shinrin-yoku Nederland voor de juiste hoeveelheid materialen/thee/hapjes.

Je kan je inschrijven voor alle zes de wandelingen, of voor losse tochten. Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn of goede conditie te hebben; een shinrin-yokutocht is voor iedereen toegankelijk. Indien er bijzonderheden zijn om rekening mee te houden, gelieve dit aan te geven bij de inschrijving.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Hartegroet van Petra

 

over Petra:

Petra Hoff is oprichter van Shinrin-yoku Nederland. Als wandelcoach heeft zij jarenlange ervaring opgedaan met het coachen van mensen in de natuur via haar coachpraktijk Vrijmoedig. Vanuit die ervaring is ze zich steeds meer gaan verdiepen in het fenomeen shinrin-yoku en heeft daarbij een ruime collectie opgebouwd van literatuur, artikelen, video’s, inspiratie quotes en podcasts. Deze deelt ze op de website www.shinrin-yokunederland.nl. Petra leeft volgens de ‘shinrin-yoku way of life’ en ze begeleidt de shinrin-yoku tochten vanuit Shinrin-yoku Nederland. Petra is lid van de International Society of Nature and Forest Medicine (INFOM) en werkt volgens het kerncurriculum van de International Forest Therapy Alliance (INFTA).

Ter inspiratie de televisieuitzending op RTV Arnhem van januari 2020 over shinrin-yoku: httpss://youtu.be/jWl4PRSc34c

Kosten:

€40,- per ochtend

€175,- voor de hele week onderdompelen in het bosbaden exclusief verblijf

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.