Schilderen met Aref Damee

Aankomstdatum: 7 augustus 2022
Einddatum: 13 augustus 2022
Cursusleider: Aref Damee
Prijs: € 225
Schilderen is een vak, een hobby en een fantastische bezigheid.  Het is heerlijk om te schilderen in de natuur en tegelijkertijd te genieten van een mooie omgeving. Kom deze zomer genieten van het mooie Centre Lothlorien, sta tussen de bomen of aan het meer met je doek en schilder vrijuit.
Er is ook een ruimte waar binnen gewerkt kan worden. Een ruimte waar je bijvoorbeeld een portret van je dierbare kunt schilderen of een stilleven.
Je wordt begeleid door Aref Damee.
Aaref is geboren in Afghanistan en is een beelden kunstenaar die is afgestudeerd aan de kunstacademie van Sint Petersburg. Sinds 1996 woont en werkt hij in Nederland alwaar hij aan de Amsterdamse kunstacademie een opleiding docent kunst heeft gevolgd.
Zijn manier van schilderen is het best te vergelijken met de Haagse school, met een perfecte techniek en compositie.
Als docent vindt hij vooral het stimuleren van plezier in creëren belangrijk. Het beheersen van technieken helpt daarbij. Hij zal je tijdens de week op jouw niveau een stapje verder helpen.
Tijdens de week ligt de focus tijdens zijn lessen op
  • portret schilderen en tekenen
  • landschap
  • stilleven
De basis verfmaterialen en papier zijn aanwezig en inclusief. Doeken kun je ter plekke kopen. Mocht je graag met een bepaald soort/merk verf werken dan is het handig om dit zelf mee te brengen. En heb je een eigen ezel waar je graag op werkt dan is meenemen ook een goed idee.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.