Mountainbike week, Tom Sloot, 25-31 juli 2021

Aankomstdatum: 25 juli 2021
Einddatum: 31 juli 2021
Cursusleider: Tom Sloot
Prijs: € 175

Mountainbiken is booming, en terecht! Heerlijk in de buitenlucht je energie kwijt kunnen en ontdekken wat jij met de fiets kan (of nog niet kan). 

Mountainbiken is een sport waarin je ‘flow’ kunt ervaren. De heuvel op fietsen en daarna heerlijk naar beneden crossen. Het klinkt heel eenvoudig maar het is in de praktijk best lastig. Je komt soms net niet dat ene heuveltje op of je slaat regelmatig een zucht van opluchting omdat het afdalen maar net goed ging. Dat is niet erg maar het is veel leuker om in de flow te komen door een technisch goeie klim of een perfecte afdaling.  Meer vaardigheden geeft jou als rijder veel meer vertrouwen en plezier. En je kun veiliger en veel sneller afdalen. 
Ben jij die mountainbiker die het niet erg vindt om stijl omhoog te fietsen en daarna lekker naar beneden te crossen maar kan je techniek nog wel verbeterd worden?

Doe mee!

Het terrein rondom Centre Lothlorien is glooiend (soms steil) en een grotere uitdaging dan het Nederlandse landschap. Het is een perfect terrein voor enthousiaste beginnende of ervaren mountainbikers. 

Over de cursusleider:
Tom heeft al sinds zijn jeugd een passie voor fietsen, eerst op de racefiets en in de winter op de crosser. Later kwam daar de mountainbike bij en al snel volgden er wedstrijden en uiteindelijk ook nationale wedstrijden op de mountainbike. Toen Tom met zijn vervolgopleiding begon, stopte hij met wedstrijd rijden. 

Hij volgde een opleiding tot buitensportinstructeur en specialiseerde zich vooral in het mountainbiken. In de tijd van de opleiding liep hij een lange stage bij mtbclinic.nl . Hij draait, tot op de dag van vandaag, nog steeds clincs voor deze organisatie.
Ook liep hij verschillende stages op Center Lothlorien als recreatiemedewerker. Vrijwel ieder jaar tijdens zijn opleiding tot recreatiemedewerker was hij met zijn mountainbike op Lothlorien te vinden.
Na het afronden van zijn opleiding is hij gaan werken voor Mtbclinic als instructeur en in een grote fietsenzaak als verkoper. 

De zomers van 2016, 2017 en 2018 heeft hij voor mtbverbier.com gegidst in de Zwitserse Alpen, waarbij hij ook zijn eigen vaardigheden enorm vergroot heeft. 

Deze zomerweek wil hij graag een groep enthousiaste mountainbikers veel bijleren op een plek waar hij zelf heel graag komt. 

Programma:
Kennismaking rit (datum nader te bepalen) in Nederland locatie: Postbank en omgeving.

Zondag: Aankomstdag, fiets check
Maandag: Start met de basis clinic “Opfrissen basistechniek”, dit helpt je de rest van de week verder.
Dinsdag: Clinic* tocht met oefencircuit.  Namiddag/ avond: workshop “onderhoud eigen mountainbike”.
Woensdag: Geven we je benen een dagje rust. Workshop “onderhoud eigen mountainbike”. 
Donderdag: Tocht in omgeving Lothlorien met nog wat oefeningen.
Vrijdag: Single trail tocht om al de gellerde skills in te zetten.
* elke clinic heeft eigen onderwerp. 

Deze week heeft een ochtendprogramma en loopt parallel aan de jeugdweek.  Week prijs:€175,- pp (deelname vanaf 15 jaar). Excl. verblijfskosten, Excl. fiets. 

Prijs per dagdeel €55,-pp (deelname vanaf 15 jaar). Excl. verblijfskosten, Excl. fiets. 

Waar moet jezelf voor zorgen.
– Een goed passende fiets in technisch goede staat! (Technische eisen fiets, zie onderaan)
– Een valhelm en lange vinger mountainbike handschoenen zijn verplicht. Optioneel: knie elleboogbeschermers, fietsbril. 

– Genoeg te eten voor onderweg, Er zullen dagen zijn dat we onderweg lunchen.
– Een bidon, (sportvoeding is beschikbaar)
– Reservemateriaal eigen fiets. (binnenband, ketting quick link, derailleur pad) 

  Technische eisen fiets: 

  • Je fiets is technische in goede staat! 
  • Je fiets heeft minimaal een bandbreedte van 2.25 inch advies is 2,35 tot 2,6 inch. 
  • Je rijdt tijdens de week op platform pedalen geen klik en geen half om half en of stadspedalen. (zie: httpss://www.mantel.com/crankbrothers-stamp-1-pedalen).
  • Je fiets beschikt over een dropperpost of een Quick release zadelstrop. (een zadelstrop waarbij je een tool nodig hebt om te verstellen is niet toegestaan!). 
  • Het stuur is minimaal 69 cm breed voorkeur is breder afhankelijk van je postuur. 
  • Het stuur moet stuurdoppen hebben en/of dichte handvatten, Barend/koehoorns zijn verboden! 
  • Zorg dat je remblokken goed zijn en neem een reserve setje mee. 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.