Mime op locatie, 1-7 augustus 2021

Aankomstdatum: 1 augustus 2021
Einddatum: 7 augustus 2021
Cursusleider: Luuk Weers
Prijs: € 200

Tot een persoonlijke vertellingskracht komen vanuit je lichaam

Wat is de motoriek van jouw lijf? Ben je je bewust van de 100 stukjes waaruit je lichaam bestaat en op welke 300 manieren je die onderdelen samen kunt gebruiken? Manieren van lopen, van dansen, van spelen, zelfs van staan. Staan met platvoeten; met losse knieën; met overstrekte knieën; met 10 tenen op de grond, of slechts 8; staan als een ingezakte pudding of staan alsof je elk moment naar voren kunt vallen.

Mime is de performance-kunst van zeggingskracht creëren door het bewust inzetten van het lichaam. Voor de duidelijkheid: iets anders dus dan pantomime – de kunst van het uitbeelden. Mime kan het fysiek en visueel maken van een psychologisch verhaal zijn, maar ook veel abstracter: een installatie waar je als publiek in ondergedompeld wordt, of een voorstelling die bestaat uit 1,5 uur lang touwtje springen.

Deze week is een kennismaking met wat voor mij het mooiste is aan de mime: de vrijheid van het lichaam. We hebben onszelf ontzettend goed aangeleerd om afwegingen te maken; om onze woorden en handelingen zorgvuldig te overdenken voordat we ze uiten. Die censuur gaat deze week even aan de kant. Op een speelse, toegankelijke manier neem ik je mee te onderzoeken hoe ‘eigen’ en vrij je bent/wordt als je vanuit je lichaam vertrekt. Het lijf maakt heerlijk rare sprongen als je er niet teveel over nadenkt. Ik vind dat de ontroering daar zit, waar iemand zijn/haar censuur loslaat en naar het lichaam luistert. En ook de humor zit daar! Als je je lichaam de vrije loop laat, maakt het sprongen waarvan je niet wist dat je het in je had.

We hoeven na deze week geen dansers te zijn, geen fysiotherapeuten en geen fantastische acteurs, ik wil vooral een leuke, relaxte week, waar de mensen met het alfabet van hun lijven al een heel verhaal vertellen! We nemen  het tijdsverloop van een voorstelling als leidraad – maar dan achterstevoren. We beginnen met … De afterparty.

De workshop wordt elke ochtend van 9.30- 12.30 gegeven binnen of buiten op het prachtige terrein van Centre Lothlorien.

Meer info over wat Luuk doet, vind je op https://www.luukweers.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.