Eco printen

Aankomstdatum: 24 juli 2022
Einddatum: 30 juli 2022
Cursusleider: Happy van der Heide
Prijs: € 195

ECOPRINTEN

Bij ’Hip & Happy – ambacht & design’ in Sneek draait het allemaal om bewustzijn ter verbetering van een leefbare aarde. Dat doet Happy o.a. door jong en oud te inspireren tijdens exposities, markten, lezingen, workshops en masterclasses. In een veelzijdig aanbod deelt ze niet alleen de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet, maar worden ook inspirerende innovaties aangereikt.

Ecoprinten en upcyclen

Planten en kruiden doen het goed onder de stralende zon. Ze zijn voor Happy niet alleen een lust voor het oog, ze gebruikt ze ook vanwege hun fantastische eigenschap: door warmte geven ze hun kleur en vorm af aan papier en stof.

Dit proces begint met het verzamelen van bladeren. Dan het leggen van mooie composities, gevolgd door het stomen van de ingepakte bundels. De volgende ochtend worden de bundels met opgewonden nieuwsgierigheid geopend, om dan met een diep gevoel van verwondering te ontdekken wat er is ontstaan: een eenmalige ecoprint met kleuren die subtiel in elkaar overlopen, zo uniek!

Deze techniek gaan we toepassen op diverse papiersoorten en lapjes stof. Door gebruik te maken van verschillende milieuvriendelijke beitsmiddelen leer je de kleur te beïnvloeden. In de loop van de week gaan we het verkregen resultaat bewerken tot een persoonlijk dagboekje. Denk aan een leuke bindtechniek, fraaie pentekeningen, gevonden materiaal, borduurwerk en poëzie.

Ook gaan we een door jezelf meegebracht oud verwassen shirt, een saai effen jurkje of sjaal een boost geven door het te verfraaien met ecoprint en borduurwerk. Uit ervaring weet ik dat mensen hun hoofd omdraaien als je erin voorbij loopt. Omdat die persoonlijke touch je laat stralen! Heb je geen oud kledingstuk tot je beschikking? Op woensdag kun je een bezoekje brengen aan de Emmaus in het dorp. Daar vind je vast iets waarop je kunt printen.

Maximaal 10 deelnemers per ochtend.

Weekprijs: € 195,00, exclusief materiaalkosten. Voel je vrij om je eigen materiaal mee te nemen, zoals aquarelpapier, lapjes effen stof (wol, zijde, katoen, viscose, linnen), kanten randjes, knopen, borduurgaren, fineliner, kleurpotloden.

Prijs per ochtend: € 45,00 (alleen mogelijk als de week niet vol zit)

Meer info over Happy vind je op haar  website  Over mij – Home (hip-happy.nl)

hip-happy.nl

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.