Djembé, Ngoni, zang en vrije dans,18-24 juli 2021

Aankomstdatum: 18 juli 2021
Einddatum: 24 juli 2021
Cursusleider: Victor Sams
Prijs: € 225

Djembé spelen met een groep mensen in de ontspannen sfeer van vakantie is te gek! Als deelnemer wordt je meegesleurd in een feestelijke en ritmische golf van energie. Je leert niet alleen de ritmes te spelen, maar vooral hoe je je het djembe-spelen eigen kunt maken. Er wordt veel aandacht besteed aan bijvoorbeeld de juiste lichaamshouding, aanslagtechnieken en het belangrijkste: de ritmische manier van denken. En er wordt soms ook gezongen en gedanst!

Tijdens deze week op Lothlorien gaat Victor ook Ngoni lessen aanbieden. Ngonimuziek is super leuk om naar te luisteren maar nog leuker om zelf te spelen. De Ngoni behoort tot de oudste familie van snaarinstrumenten van heel Afrika. Hij is gemaakt van een kalebas een stuk hout en visdraad. De klank van de ngoni brengt je gelijk in de mysterieuze sfeer van de bossen van donker Afrika en de zuiverheid van haar natuur. Het is het instrument van de jagers. Zij gebruiken het voor hun jachtrituelen.

Victor laat je in zijn weekprogramma op een toegankelijke manier kennis maken met de West-Afrikaanse ritmiek, zang en de achtergrond daarvan!

Maandag tot en met vrijdag van 9.30-12.30 uur.

over Victor Sams

Victor Sams is een meester met 25 jaar ervaring op het gebied van Afrikaans-Caraïbische percussieworkshops! In de vorm van optredens, djembé workshops en het organiseren van culturele evenementen in binnen- en buitenland.
Actief op scholen, in bedrijven, op privé- en personeelsfeesten en diverse festivals. Verder heeft hij jarenlang wekelijkse cursussen en djembéles gegeven op muziekscholen. Daarnaast hebben diverse instituten zijn djembé workshops ingehuurd. Dit om, door m

iddel van teamwork en teambuilding, een positieve bijdrage te leveren aan de sfeer binnen hun instelling.

Victor is zanger, componist, ngonispeler en djembéspeler. Een performer met een unieke stem en muziek. Zijn muziek heeft invloeden uit verschillende muziekstijlen en melodieën vanuit het Caribisch-gebeid tot de kust van West-Afrika. De kern van zijn muziek is reggae maar zijn repertoire draagt invloeden van ver buiten de grenzen van het reggae gebied. Sams is een wereldmuziek-artiest met een eigenaardige muzikaal verhaal van zijn belevenissen en zijn realiteit. Lees meer op

httpss://www.victorsams.nl/

Prijs: €225,-

€25,- als je deze week een instrument wil lenen om te oefenen buiten de lessen om.

 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.