Domaine de Moiron 52800 Foulain Frankrijk [email protected]
Clownerie zomerweek, 25-31 juli 2021
Aankomstdatum: 25 juli 2021
Einddatum: 31 juli 2021
Cursusleider: Xandra van Hooff
Prijs: € 200

Deze zomerweek is een ervaringsgerichte vijfdaagse workshop waar je in de ochtenden wordt begeleid om op verschillende manieren jezelf minder serieus te gaan nemen. waarbij we ook gaan werken met ‘de rode neus’.

Je leert in deze week je lichaam te gebruiken om met humor fysiek te spelen en laagdrempelig theater te maken. Je speelt met het publiek en laat je door hen leiden om de vrolijkheid te vergroten.

Het kleinste maskertje ter wereld is er dus niet zozeer ‘om lollig te doen’ maar is er om jezelf helemaal te kunnen openen en zichtbaar te worden met alles wat er in je is. Inclusief je onhandigheid of kwetsbaarheid. De clown staat zichzelf toe kwetsbaar te zijn, om écht geraakt te worden door wat er nu gebeurd. Of het nu een lach uit het publiek is of een vermeende glimlach in het spel van het zonlicht… de clown laat je zonder maskers zien wat dit met hem of haar doet. En het is precies dát wat jouw clown boeiend en mooi maakt.

Te vaak denken we dat spelen is gereserveerd voor kinderen. Of erger nog; voor luie, onverantwoordelijke mensen. Maar speelsheid is iets wat we heel serieus mogen nemen. Het helpt ons herstellen van stressvolle situaties, plezier te hebben in ons werk, nieuwsgierig te blijven naar de ander en de wereld om ons heen en jezelf op een hele pure authentieke manier te laten zien. We gaan in de clownerie zomerweek aan de slag met: het betreden van de clownsstaat, loslaten van ‘het normale’, spelen met stem en geluid, lachen om falen en de vreugde van het mislukken omarmen, de regel van 3 en een band aangaan met je publiek. Het wordt bovenal een week met veel plezier en veel gelach!

Over Xandra als trainer:

Xandra van Hooff (1976) woont in Wijchen samen met haar man en twee

kinderen. Xandra is opgeleid als docent en pedagoog en werkt sinds

2012 zelfstandig als trainer met diepvoelers, sneldenkers,

tekortkoningen en levensbewonderaars. Haar werkwijze is een creatieve

combinatie van improvisatie, clownerie en drama om persoonlijk

leiderschap te stimuleren.

https://www.theschoolofplay.nl/over-mij/

Voor wie?

Deze zomerweek in Frankrijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in

het cultiveren van een speelse, luchtige en oprechte verbinding met

jezelf en anderen

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer bljjven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.