Spelweek met Xandra van Hooff, 25-31 juli 2021

Aankomstdatum: 25 juli 2021
Einddatum: 31 juli 2021
Cursusleider: Xandra van Hooff
Prijs: € 200

Spelen op authentieke wijze

Knipogen wanneer je je medespeler ziet bewegen. Een liedje zingen over een voorwerp in een buitenaardse klankentaal. Een verhaal vertellen door enkel je lichaamsdelen te gebruiken. Of dansen met slechts één hand.

Zomaar wat improvisatievormen van spelen die tegelijkertijd gemakkelijk en leuk zijn en je tegelijkertijd telkens terugvoeren naar de kern van wat jij voelt, ervaart of denkt. Er is daarom geen ‘goede’ manier om het te doen, enkel jóúw manier.

Tijdens het spelen integreren we hoofd, hart en lichaam terwijl tegelijkertijd alles wat we doen in het teken staat van plezier. Hiervoor gebruiken we speelse activiteiten zoals verhalen vertellen, zingen en dansen om de lichaamswijsheid te ontsluiten die in de loop der jaren is onderdrukt als gevolg van het feit dat je hebt geleerd je ‘te gedragen’ en de regels van de samenleving te volgen. Je zet als het ware het deurtje van je hart weer open.

Om mee te doen is geen ervaring vereist. We spelen op een hele laagdrempelige en veilige manier. Je hoeft ook niet creatief te zijn of iets te ‘kunnen’ op theatergebied om mee te doen. Neig jij naar terminale serieusheid of ben je herstellend van je perfectionisme? De kans is groot dat je veel creatiever bent dan je dacht!

De workshop wordt elke ochtend van 9.30- 12.30 gegeven binnen of buiten op het prachtige terrein van Centre Lothlorien.

Over Xandra als trainer:

Xandra van Hooff (1976) woont in Wijchen samen met haar man en twee

kinderen. Xandra is opgeleid als docent en pedagoog en werkt sinds

2012 zelfstandig als trainer met diepvoelers, sneldenkers,

tekortkoningen en levensbewonderaars. Haar werkwijze is een creatieve

combinatie van improvisatie, clownerie en drama om persoonlijk

leiderschap te stimuleren.

httpss://www.theschoolofplay.nl/over-mij/

Voor wie?

Deze zomerweek in Frankrijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in

het cultiveren van een speelse, luchtige en oprechte verbinding met

jezelf en anderen

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.