Boost je immuunsysteem met bosbaden, gezonde voeding en veel bewegen.

Aankomstdatum: 14 april 2024
Einddatum: 20 april 2024
Cursusleider: Janny Koopmans
Prijs: € 265

Door Janny Postema

Wat gaat deze week je brengen?

Een koude training in water uit een natuurlijke bron, veel bewegen en gezonde voeding geeft je meer energie. Dit een week ervaren kan een mooie opstap zijn om het thuis voort te zetten, een gezondere levensstijl.

Koud water dippen is stress verlagend en goed voor je immuunsysteem, het koude water vermindert in 2 min ontstekingseiwitten in je bloed. Het is een innerworkout voor je vatenstelsel, in korte tijd stijgt even je hartslag en bloeddruk, met de ademhaling kun je deze weer reguleren. Na de koude dip gaat alles tintelen en beter doorstromen en voel je je herboren. Een soort reset waardoor gelukshormonen vrijkomen en het geeft een betere verbranding en meer bruin vet.

En wat deze week ook gaat betekenen is gezelligheid, verbinding en mooie herinneringen.

Hoe ziet je dag eruit:

8.30 uur   ontbijt

9.30 uur  ademhaling sessies, flex en strech (in yoga ruimte op de matjes)

10.30 uur  beek dip (bosbad)

11.30 uur beweegroute door de natuur

13.00 uur gezonde lunch

In de middag ben je vrij om leuke dingen te doen, bijvoorbeeld de omgeving te verkennen of te niksen. Je kunt een massage bij Fredy boeken (€50,-) of een voedingstest bij Lucas (€25,-). Ook kan er bij voldoende belangstelling in het atelier gewerkt worden.

18.30 uur gezonde vegetarische maaltijd. De avond is ter vrije besteding.

Op maandagavond geeft Lucas een lezing over Vulling en Vervulling na.v. van een boek dat hij geschreven heeft over dit onderwerp.

Contra indicaties: hart en vaatziekten.

Heb je last van syndroom renaud, draag dan neopreen handschoenen.

Heb je twijfel of koud water zwemmen goed voor je is, informeer dan eerst bij je huisarts of het verantwoord is om mee te doen.

Voor veel aandoeningen is koud watertraining juist goed, bijvoorbeeld bij reuma, fibromyalgie, longenaandoeningen en long covid.

Ik beloof je dat je misschien met weerstand het water in gaat, maar je komt er altijd met een super goed gevoel weer uit.

Je zou thuis ter voorbereiding vast kunnen beginnen met koud douchen en met vlees uit je menu te schrappen voor een nog betere gezondheid boost.

Wat neem je mee?

Goeie wandelschoenen,

Makkelijke zittende kleding

Slippers

Neopreen surf sokken( decathlon) maar zwemschoentjes mag ook

Badjas of/en groot badlaken.

Zwemkleding

Kleine rugzak

Flesje om te vullen met water.

Deze workshop kost € 265, – inclusief mooie muts met Friese tekst Kald Klomje Kald Keunstke ( koud kleumen koud kunstje), exclusief verblijfskosten.

cursusleider:

Janny Koopmans van praktijkbodyfit.nl/

Je verblijft deze week op Centre Lothlorien. De verblijfkosten zijn voor deze week €480,- op basis van een éénpersoonskamer volpension. Op basis van een twee persoonskamer zijn de kosten €390,- per persoon.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.