Beeldhouwen en spiritualiteit, week 1

Aankomstdatum: 7 juli 2024
Einddatum: 13 juli 2024
Cursusleider: Gerard Akerboom
Prijs: € 275

Door Gerard Akerboom.

In brede zin betekent spiritualiteit dat je je richt op jouw geestelijke en innerlijke beleving. Die beleving zet je in de vorm van beelden bij deze cursus om in beeldhouwen: wat je wilt maken, de keuze van de steen, het gebruik van gereedschap en materiaal. Ter inspiratie wordt iedere ochtend een korte spirituele tekst voorgelezen.

Contact met jezelf, je gevoel, je (on-)rust, je vertrouwen, je twijfels, je balans spelen daarbij mee. Daar begeleid ik je graag bij, maar ook de feedback van andere cursisten speelt een grote rol.

Ervaring met beeldhouwen is prima, maar niet van belang. Zin om te ontdekken en doen des te meer.

Het gaat vooral om de weg, niet om het resultaat. Dat wil niet zeggen dat het creëren van een mooi beeld onbelangrijk is.

Over de cursusleider

De hoofdthema’s van mijn eigen beeldend werk zijn vooral mens en landschap in al hun spirituele verschijningsvormen. Bij de mens: archetypen, emoties, strevingen, gevoelens. Bij het landschap: van concreet, figuratief naar abstract. De laatste tijd zijn ook maatschappelijke thema’s onderwerp van mijn werk geworden.

Ik geef al lange tijd met veel plezier les in tekenen, schilderen en beeldhouwen (in steen). Spiritualiteit is voor mij een natuurlijke basis om vanuit te werken. Al langer geef ik in ’s zomers cursussen beeldhouwen in Frankrijk (Ecolonie, Bleu et Vert, Centre Lothlorien).

De combinatie vakantie en cursus is ook voor mij ideaal om ontspannen en geconcentreerd bezig te zijn.

www.ateliergerardakerboom.nl

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.