Beeldhouwen en spiritualiteit

Aankomstdatum: 10 juli 2022
Einddatum: 16 juli 2022
Cursusleider: Gerard Akerboom
Prijs: € 230
In deze cursus wordt beeldhouwen verbonden met spiritualiteit.
In brede zin betekent spiritualiteit dat je je richt op jouw geestelijke en innerlijke beleving. Die beleving zet je om in beeldhouwen: wat je wilt maken, de keuze van de steen, het gebruik van het gereedschap en materiaal.
Contact met jezelf, je gevoel, je (on-)rust, je vertrouwen, je balans, spelen daarbij mee. Daar begeleid ik je graag bij, maar ook de feedback van andere cursisten speelt bij de cursus een grote rol. Ervaring met beeldhouwen is prima, maar niet van belang, zin om te ontdekken en doen des te meer. Het gaat hier vooral om de weg en niet om het resultaat.
Dat wil niet zeggen dat het creëren van een mooi beeld onbelangrijk is.
Over de cursusleider 
De hoofdthema’s van mijn beeldend werk zijn mens en landschap.
Bij de mens meer de innerlijke facetten (emotie, archetypen), bij landschappen zowel aardse als buitenaardse. Alle mogelijke technieken gebruik ik daarbij. (Beeldhouwen, keramisch werk, tekenen en schilderen, grafisch werk.)
Daarnaast geef ik al lange tijd met veel plezier les in tekenen en schilderen en beeldhouwen. Spiritualiteit is voor mij een natuurlijke basis om vanuit te werken.
Al langer geef ik in de vakanties cursussen beeldhouwen in Frankrijk. De combinatie vakantie en cursus is ook voor mij ideaal om ontspannen en geconcentreerd bezig te zijn.
De prijs van de steen valt buiten de cursusprijs.
Alle gereedschap en materiaal vallen binnen de cursusprijs.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.