Ayurvedaweek: Vedisch koken

Aankomstdatum: 14 juli 2024
Einddatum: 20 juli 2024
Cursusleider: Sanne Lute en Richard Slager
Prijs: € 235

De basis van Ayurveda en Vedische kookworkshops
door Sanne Lute en Richard Slager.

– Verblijf op een prachtig Frans landgoed in het midden van de natuur.
– Leer over de basis van Ayurveda en zoek uit wat jouw Ayurvedische constitutie is.
– Leer de richtlijnen van Vedisch koken en hoe je dit thuis toe kunt passen;
–  Workshops Vedisch koken; 
– De mogelijkheid om deel te nemen aan gezonde vegetarische (Ayurvedische) maaltijden

Deze week staat alles in het teken van Ayurveda. Het diner wordt klaargemaakt volgens de richtlijnen van de Ayurveda. In de workshops ga je het geleerde toepassen door zelf de maaltijden te bereiden. Het eten wordt daadwerkelijk geserveerd aan gasten van het centrum. Leer over Sattvisch eten en hoe je de 6 smaken kunt toepassen in gerechten. Oefen met ingrediënten die goed zijn voor je gezondheid, zoals olie en Indiase kruiden en specerijen.

Het programma van maandag t/m vrijdag is als volgt:
Van 09:30 – 11:00 maak je kennis met de basisprincipes van Ayurveda. Wat houdt de filosofie in? Wat is jouw ayurvedische lichaamstype? Wat is de wisselwerking tussen jouw lichaam en kruiden en voeding?
Van 16:30 – 18:30 Vedische kookworkshops.

Vergeet niet diner bij te boeken zodat je met de andere gasten en deelnemers kunt genieten van de heerlijke vedische maaltijd die jullie samen bereid hebben.

Naast het bestaande programma worden er in dezelfde week 2 andere Ayurvedaprogramma’s aangeboden. Het is mogelijk een extra module toe te voegen voor EUR 100,-.

  1. Ayurveda en Yoga Asana 5 dagen van 11:30 – 12:30
    Leer over de effecten van asana’s op jouw lichaam en jouw persoonlijkheid. Door de kennis van Ayurveda en Yoga te combineren vindt je de perfecte balans voor jezelf.
  2. Ayurveda en kruiden 5 dagen van 14:00 – 16:00
    Maak kennis met de kruiden op het terrein en de omgeving van Centre Lothlorien. Ga er mee aan de slag door ze bijvoorbeeld te drogen, thee samen te stellen en er massageolie of rooswater mee te maken.

Geef het bij het maken van de reservering aan als je ook aan andere workshops wilt deelnemen..

Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. Een deel van de activiteiten worden gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De retraite wordt gegeven door  Sanne Lute en Richard Slager.

Sanne is sinds 2022 een onderdeel van het team van Lothlorien. De hele zomer, maar ook het voor- en naseizoen kookt ze voor alle gasten op het centrum. Nadat ze in verschillende keukens heeft gewerkt, waaronder lange tijd in de verstandelijk gehandicapten zorg volgde ze haar hart om in de natuur te zijn en meer met eten bezig te zijn. Sanne heeft in India over Yoga geleerd en verdiept zich al lange tijd in het Vedisch koken. Haar passie is dan ook gezond en vegetarisch koken.

Richard is mede-verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France.
SInds 2002 brengt Richard veel tijd door op Centre Lothlorien en kent alle bijzondere plekken in de omgeving.
In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Herbologie bestudeerd. Richard heeft de Yoga Docenten Opleiding afgerond aan The Yoga Institute in Mumbai. Nu geeft Richard les aan de Yoga Teacher Training Course van Centre Lothlorien, organiseert cursussen over de filosofie van Yoga en Ayurveda en geeft praktische workshops over gebalanceerd eten, het praktisch gebruik van lokale kruiden en het bereiden van oliën en andere kruidenpreparaten. 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.