Yoga, Ayurveda en werken met kruiden

Aankomstdatum: 16 juli 2023
Einddatum: 22 juli 2023
Cursusleider: Richard Slager
Prijs: € 225

Praktische toepassingen van de kruiden op het terrein van Centre Lothlorien en uit de Ayurveda.
door Richard Slager.

Maak kennis met de kruiden op het terrein en de omgeving van Centre Lothlorien. Leer hoe je met deze kruiden aan de slag kunt door ze te drogen, thee samen te stellen, er massageolie mee te maken, rooswater te maken en hoe je ze gebruikt in de keuken. Ervaar hoe je ook Indiase kruiden en specerijen kunt gebruiken voor smaak en ter promotie van je gezondheid.

Centre Lothlorien is een bijzondere plek op een heel veelzijdig terrein. Vanwege de aanwezigheid van verschillende grondsoorten, natte plekken, droge plekken, zon, schaduw, bos, landbouw en hoogteverschillen is er een ontzettende verscheidenheid van kruiden die op het terrein, in de tuin en in de omgeving groeien.

Kruiden bezitten culinaire en medische eigenschappen. Tijdens de cursus gaan we de kruiden opzoeken, leer je over de eigenschappen en hoe je op een simpele manier ook thuis praktisch iets met de kruiden kunt doen.

De kennis over de kruiden is gebaseerd op de lokale kruidengeneeskunde of Fytotherapie. In de inhoud van de cursus slaan we tevens een brug naar de Indiase overleveringen van Yoga en Ayurveda.
Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent ‘Kennis van het leven’. Ayurveda is een geneeswijze waarbij de oorzaak van klachten en ziekte wordt behandeld in plaats van de symptomen. In Ayurveda worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.

– Leer over kruiden in een ontspannen natuurrijke omgeving;
–  Praktische tips over toepassingen van Yoga, Ayurveda en kruiden; 
– De activiteiten vinden zo veel mogelijk buiten plaats;
–  Minder dan 1 dag rijden met de auto; 

Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken.
De activiteiten vinden plaats van maandag tot vrijdag in de ochtend van 09:30 uur tot 12:30 uur. Tevens kun je deelnemen aan Yogalessen in de ochtend van 07:30 tot 08:30. De week wordt gegeven in het Engels.


Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Richard Slager.
Richard is samen met Pinky More verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France.
Jarenlang heeft hij gewerkt in de Hotel en Toerisme industrie in verschillende landen. In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Herbologie bestudeerd. Richard heeft de Yoga Docenten Opleiding afgerond aan The Yoga Institute in Mumbai en is als student verbonden aan de Yoga Healing Foundation van Dr. ALV Kumar. Nu geeft Richard les aan de Yoga Teacher Training Course van Centre Lothlorien, organiseert cursussen over de filosofie van Yoga en Ayurveda en geeft praktische workshops over gebalanceerd eten, het praktisch gebruik van lokale kruiden en het bereiden van oliën en andere kruidenpreparaten. 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.