200 uur Indian Classical Yoga Teacher Training Course

Aankomstdatum: 5 oktober 2024
Einddatum: 2 november 2024
Cursusleider: Pinky More
Prijs: € 3250

Centre Lothlorien geeft een Yoga lerarencursus zoals het in India word onderwezen.
De TTC van 200 uur wordt aangeboden volgens de normen van “The Yoga Institute” in Mumbai, India, het oudste georganiseerde yogacentrum ter wereld. De cursus is voor iedereen die wil starten als Docent, een diepere kennis van yoga wil opdoen of voor persoonlijke ontwikkeling. Na het voltooien van deze cursus weet je niet alleen hoe de yogaoefeningen gedaan worden, maar heb je ook geleerd waarom en wanneer je de oefeningen doet. De opleiding is er op gericht om met oeroude kennis en technieken, zowel fysiek als mentaal, balans in je leven te brengen. GezondheidSucces en Geluk kun je bereiken door alles wat je leert op jezelf toe te passen.

200 uur Yoga Teacher Training Course, aangeboden in het Engels;
€ 3250, ​​- per persoon inclusief verblijf volpension

Verblijf in een gedeelde kamer in het Chateau van Centre Lothlorien met gebruik van openbare badkamer. Inbegrepen zijn ontbijt, lunch, diner en theepauzes, kosten voor de volledige cursus, studiemateriaal, praktijk- en theorie-examen. Alle maaltijden zijn vegetarisch.

Yoga from the Source
Centre Lothlorien werkt samen met “The Yoga institute” in Mumbai, India. The Yoga Institute is opgericht door Shri Yogendra. Hij is door een Saddhu in Yoga onderwezen. De Saddhu’s zijn de oorspronkelijke beoefenaars van yoga. Ze wijden hun leven om verlichting te bereiken, leven afgezonderd en houden hun kennis voor zichzelf. Shri Yogendra is de eerste Yogi die een gezin stichtte en de kennis van yoga voor een breed publiek toegankelijk maakte. Al 100 jaar deelt de Yogendra familie hun kennis en Centre Lothlorien is de eerste die hun lesprogramma’s in Europa aanbiedt. Een team van leraren die allemaal studeerden aan ‘The Yoga Institute’, geleid door Pinky More uit Mumbai, komt naar Centre Lothlorien in Frankrijk om jou de essentie van Yoga te leren.

 Yoga as a Way of Life
Een maand lang woon en leef je samen met het team en de docenten van Centre Lothlorien. Je ervaart een dagelijks natuurlijk ritme en ontdekt welke voeding optimaal is voor jouw gezondheid. Yoga is in de praktijk een gids met handvatten voor het omgaan met de situaties die het leven ons brengt. Alles wat je leert, kan op jezelf worden gereflecteerd. Door de ervaringen van deze cursus in je eigen leven te integreren, kun je obstakels overwinnen waarvan je je misschien niet eens bewust was en een gelukkiger leven leiden.

Inhoud van de Teacher Training Course
De cursus behandelt theoretische en praktische aspecten van yoga.
De praktische aspecten omvatten alle belangrijke Asana’s met achtergrondkennis over hoe, waarom, wanneer en wanneer ze niet moeten worden gebruikt. Verder leer je over Pranayama, technieken die leiden tot meditatie en Kriya’s. Er wordt aandacht besteed aan unieke technieken en concepten die zijn ontwikkeld door de oprichters van The Yoga Institute.

De theoretische aspecten bevatten inleidingen op de oorsprong van yoga en yogateksten zoals Hatha Yoga Pradipika. Je gaat de diepte in met de psychologie en filosofie van yoga. Met de hulp van onder andere Patanjali’s Yoga Sutra’s, ga je bewust naar je eigen manier van denken kijken en leer je hoe je een gemakkelijker, gezonder en gelukkiger leven kunt leiden. De cursus bevat anatomie- en fysiologielessen en benaderingen van hedendaagse onderwerpen zoals het omgaan met stress.

Meer informatie waaronder de syllabus kun je vinden op de Yoga Teacher Traing Course pagina

Pinky More


De opleiding word gegeven door een team van docenten afkomstig van ‘The Yoga Institute’, onder leiding van Pinky More. Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Ghana en India.

Meer informatie
Het is altijd mogelijk een video gesprek aan te vragen met Pinky More, mail [email protected] 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.