Yoga en Ayurveda 14-daagse: “Wat heeft je lichaam nodig?”

Aankomstdatum: 7 augustus 2022
Einddatum: 20 augustus 2022
Cursusleider: Pinky More en Richard Slager
Prijs: € 390

Hoe je aan te passen aan je lichaam en je lichaam aan te passen aan jou. 

Als er één ding is dat we de afgelopen jaren hebben geleerd, dan is het wel dat het ontzettend belangrijk is om goed voor onszelf te zorgen. Vaak zijn we ons er niet van bewust hoe een aantal slechte gewoontes, lichamelijke klachten, negatieve gedachten of stress ons heel ongezond of ongelukkig kunnen maken. Met dit 14-daagse arrangement bieden we je de mogelijkheid om op een holistische manier naar jezelf te kijken door middel van zowel Yoga als Ayurveda.  

Een verblijf van 2 weken op Centre Lothlorien in een ontspannen omgeving met gezonde voeding en een natuurlijk dagritme is de perfecte basis om een positieve transformatie in je lichaam en je leven te brengen. In de eerste week kijken we naar de effecten van asana en ontdekken we welke asana het meest heilzaam is voor jouw unieke lichaam en welke je moet vermijden.

In de tweede week kijken we naar je Ayurvedische constitutie en leren we hoe je je kookpatroon kunt aanpassen om een gezonde basis voor je leven te creëren. 

– Yoga en Ayurveda zoals het in India wordt onderwezen; 
– Een ervaring dat je leven transformeert. 
–  Persoonlijke aandacht oefeningen aangepast bij jouw mogelijkheden; 
–  Praktische tips over hoe je Yoga en Ayurveda in het dagelijks leven toepast; 
–  Minder dan 1 dag rijden met de auto; 
–  Een prachtig en vredig Frans landgoed, omgeven door natuur; 
–  Vegetarische maaltijden. 

De activiteiten vinden elke maandag- tot vrijdagochtend plaats en omvatten workshops en groepssessies, maar ook praktische oefeningen zoals Asana’s, Pranayama en Meditatie.
Er wordt aandacht besteed aan je persoonlijke situatie of moeilijkheden.

 

Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Pinky More en Richard Slager.

Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien.
Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.

Richard is opgegroeid in Nederland. Na jaren van werken in de Hotel- en Toerisme-industrie in verschillende landen en culturen probeert hij een brug te slaan tussen India en de westerse wereld.
Sinds de oprichting is Richard vaak als ondersteunende factor op Centre Lothlorien , met name gericht op leerzame jeugdactiviteiten en gezonde voeding. Samen met Pinky is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen. Hij heeft in Kerala, Zuid India een opleiding gevolgd in de praktische toepassingen van de Ayurveda. Bij The Yoga Institute in Mumbai heeft hij zich verdiept in de levensfilosofie van Yoga.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.