14-daagse: Yoga, Ayurveda, wandelen en meditatie

Aankomstdatum: 14 juli 2024
Einddatum: 27 juli 2024
Cursusleider: Pinky More, Richard Slager en Sanne Lute
Prijs: € 470

Leef voor twee weken in een natuurlijk ritme, in een ontspannde omgeving. Doe mee aan de ochtendyoga, leer over de basis van Ayurveda met workshops naar keuze en vind jezelf door meditatieve wandelingen in de natuur.
Door Pinky More, Richard Slager en Sanne Lute.

Deze 14-daagse bieden we je een totaalpakket van wat Yoga, Ayurveda en de prachtige omgeving van Centre Lothlorien kan bieden. Rust en ontspanning, een juist dagritme, frisse lucht, beweging en gezonde voeding staan daar bij voorop.

– Verblijf op een prachtig Frans landgoed in het midden van de natuur.
– 5 dagen per week Yoga Asana’s in de vroege ochtend.
– Een week over de basis van Ayurveda, met keuze uit workshops in Yoga, kruiden of koken.
– Een week met wandelingen en meditatieve oefeningen in de natuurrijke omgeving.
– Alle middagen vrij te besteden.
– De mogelijkheid om deel te nemen aan gezonde vegetarische (Ayurvedische) maaltijden

In de eerste week maak je in de ochtend van 09:30 – 11:00 kennis met de basisprincipes van Ayurveda. Wat houdt de filosofie in? Wat is jouw ayurvedische lichaamstype? Wat is de wisselwerking tussen jouw lichaam en kruiden en voeding? Daarnaast mag je een keuze maken uit één van de drie workshopmodules:

  1. Ayurveda en Yoga 11:30 – 12:30:
    Ontdek welke Yoga Asana past bij jouw persoonlijkheid en lichaamstype. Elke Asana heeft een doel en een effect. Door de kennis van Ayurveda en Yoga te combineren vindt je de perfecte balans voor jezelf.
  2. Ayurveda en kruiden 14:00 – 16:00
    Maak kennis met de kruiden op het terrein en de omgeving van Centre Lothlorien. Ga er mee aan de slag door ze bijvoorbeeld te drogen, thee samen te stellen en er massageolie of rooswater mee te maken.
  3. Ayurveda en koken 16:30 – 18:30
    Pas wat je in theorie leert daadwerkelijk toe door onder begeleiding van de kok Vedische maaltijden klaar te maken voor de gasten. Gebruik Indiase specerijen voor Sattvik maaltijden en balanseer de 6 smaken.

Geef bij het maken van de reservering op waar je voor kiest. Moeite met kiezen? Het is mogelijk een extra module toe te voegen voor EUR 100,-.

In de tweede week maak je gebruik van Indiase meditatietechnieken om tot ontspanning te komen en je diepste zelf terug te vinden. Hoewel we allemaal op een bepaalde manier met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, staan we hier vaak niet lang genoeg bij stil om echt iets in ons leven te veranderen. De omgeving van Centre Lothlorien is een waar wandelparadijs. Met veel bos, uitgestrekte velden, meren, beken en dalen en vooral geen mens te zien, is het gemakkelijk om weer echt tot jezelf te komen.

Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. Een deel van de activiteiten worden gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De retraite wordt gegeven door Pinky More, Richard Slager en Sanne Lute.

Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.Richard is samen met Pinky More verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France.
SInds 2002 brengt Richard veel tijd door op Centre Lothlorien en kent alle bijzondere plekken in de omgeving.
In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Herbologie bestudeerd. Richard heeft de Yoga Docenten Opleiding afgerond aan The Yoga Institute in Mumbai. Nu geeft Richard les aan de Yoga Teacher Training Course van Centre Lothlorien, organiseert cursussen over de filosofie van Yoga en Ayurveda en geeft praktische workshops over gebalanceerd eten, het praktisch gebruik van lokale kruiden en het bereiden van oliën en andere kruidenpreparaten. Sanne is sinds 2022 een onderdeel van het team van Lothlorien. De hele zomer, maar ook het voor- en naseizoen kookt ze voor alle gasten op het centrum. Nadat ze in verschillende keukens heeft gewerkt, waaronder lange tijd in de verstandelijk gehandicapten zorg volgde ze haar hart om in de natuur te zijn en meer met eten bezig te zijn. Sanne heeft in India over Yoga geleerd en verdiept zich al lange tijd in het Vedisch koken. Haar passie is dan ook gezond en vegetarisch koken.


Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.