14-daagse Yoga & Ayurveda cursus 8-21 Augustus 2021

Aankomstdatum: 8 augustus 2021
Einddatum: 21 augustus 2021
Cursusleider: Pinky More en Richard Slager
Prijs: € 390

door Pinky More en Richard Slager.

Geef jezelf een volledige herprogrammering

Als er iets is wat we het afgelopen jaar geleerd hebben, dan is dit dat het ontzettend belangrijk is om goed voor onszelf te zorgen. Vaak zijn we ons er niet van bewust hoe een aantal slechte gewoontes, lichamelijke klachten, negatieve gedachten of stress ons erg ongezond of ongelukkig kunnen maken. Met dit 14-daagse arrangement bieden we je de kans om door middel van zowel Yoga als Ayurveda op een holistische wijze naar je zelf te kijken en je leven ten goede te transformeren.

  • De cursus duurt 14 dagen, met aankomst op zondag 8 en vertrek op zaterdag 21 augustus
  • De activiteiten vinden plaats in de ochtenden van maandag t/m vrijdag en bestaan uit workshops en groepssessies en vinden zoveel mogelijk buiten plaats.
  • De weekenddagen zijn vrij te besteden
  • Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken
  • De cursus wordt gegeven in het Engels

Ayurveda, een gezonde levensstijl

Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent ‘Kennis van het leven’. De eerste week maak je kennis met de basisprincipes van Ayurveda en hoe deze van toepassing zijn op jouw leven. Door bewust te zijn van hoe je lichaam werkt en wat voor effect je leef- en eetpatronen hebben kun je je gezondheid verbeteren. Het programma wordt verder ingevuld met praktische workshops waarin we verse kruiden in de natuur zoeken en een verschillend aantal preparaties maken, waaronder thee en olie.

Breng je lichaam en geest in balans door middel van Yoga

Een mens bestaat uit een verbinding tussen body, mind en soul. De ziel word gezien als je puurste wezen, wat een onderdeel is van het galactische bewustzijn, waar we soms een glimp van kunnen krijgen. Body en Mind zijn de onderdelen die ons menselijk maken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo heeft elke lichamelijke klacht een effect op je geestelijke gesteldheid en leiden mentale problemen tot een fysieke manifestatie in je lichaam.
De tweede week helpen we je te werken aan een gezond lichaam en een gezonde levensstijl. Verder gaan we bewust kijken naar je eigen manier van denken en helpen we je hier controle over uit te oefenen. Door fysiek en mentaal in balans te zijn ben je in staat om alles wat het leven op je werpt, af te weren.

Na 2 weken op Centre Lothlorien in een natuurlijk ritme en in een gezonde levensstijl te hebben doorgebracht geef je je lichaam de kans een vernieuwde balans te vinden.

Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Pinky More en Richard Slager.

Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Ghana en India.

Richard is opgegroeid in Nederland. Na jaren van werken in de Hotel- en Toerisme-industrie in verschillende landen en culturen probeert hij een brug te slaan tussen India en de westerse wereld.
Sinds de oprichting is Richard vaak als ondersteunende factor op Centre Lothlorien , met name gericht op leerzame jeugdactiviteiten en gezonde voeding. Samen met Pinky is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen. Hij heeft in Kerala, Zuid India een opleiding gevolgd in de praktische toepassingen van de Ayurveda. Bij The Yoga Institute in Mumbai heeft hij zich verdiept in de levensfilosofie van Yoga.

 

 

 

 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.