Yoga week: “Ontdek welke Asana bij jou past”

Aankomstdatum: 7 augustus 2022
Einddatum: 13 augustus 2022
Cursusleider: Pinky More
Prijs: € 195

Wat doet een Yoga-positie eigenlijk met je?

Yoga is tegenwoordig een bekend begrip. De aandacht gaat voornamelijk uit naar de lichaamsposities en de beoefening komt vaak niet verder dan het klaslokaal. Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’.

Een Asana is positie waarin je zowel fysiek als mentaal stabiel, kalm, stil en comfortabel kunt zijn. Afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken zijn er verschillende soorten Asana’s.  Jouw persoonlijke gesteldheid is daarbij van wezenlijk belang in welke Asana’s je juist wel en welke je juist niet moet uitoefenen. Tijdens deze cursus gaan we hier dieper op in en leer je een Asana die goed is voor jou op dit moment. 

– Yoga zoals het in India wordt onderwezen;
–  Verkenning van de prachtige, rustgevende natuurrijke omgeving; 
–  Persoonlijke aandacht en oefeningen aangepast op jou; 
–  Praktische tips over hoe je Yoga in het dagelijks leven toepast; 
–  Minder dan 1 dag rijden met de auto; 
–  Een prachtig en vredig Frans landgoed, omgeven door natuur;
–  Vegetarische maaltijden. 

De activiteiten worden gespreid over 5 ochtenden en bestaan o.a. uit workshops en groepssessies maar ook uit praktische oefeningen zoals Asana’s, Pranayama en Meditatie,
Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken. De week wordt gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Yoga experts, geleid door Pinky More.
Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute‘. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute‘ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.