Yoga Teacher Training Course 10 april-9 mei 2021

Aankomstdatum: 10 april 2021
Einddatum: 9 mei 2021
Cursusleider: Pinky More
Prijs: € 2950

Door Pinky More en haar team.

200 uur Yoga Teacher Training Course wordt aangeboden in het Engels;
Certificaat van The Yoga Institute, RYT 200 uur – Yoga Alliance;
€ 2950, ​​- p.p. inclusief gedeelde kamer, maaltijden, collegegeld, studiemateriaal, examen & certificaat.

Indien je deze opleiding boekt krijg je nu een privé kamer voor de prijs van een gedeelde kamer!

Centre Lothlorien geeft een lerarencursus in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India al eeuwen door de oorspronkelijke beoefenaars van Yoga word onderwezen. Centre Lothlorien biedt de TTC van 200 uur aan volgens de normen van “The Yoga Institute” in Mumbai, India, het oudste georganiseerde yogacentrum ter wereld. Na het voltooien van deze cursus weet je niet alleen hoe de yogaoefeningen gedaan worden, maar heb je ook geleerd waarom en wanneer je de oefeningen doet. De opleiding is er op gericht om met oeroude kennis en technieken, zowel fysiek als mentaal, balans in je leven te brengen. Gezondheid, Succes en Geluk kun je bereiken door alles wat je leert op jezelf toe te passen.

Yoga as a Way of Life
Yoga is meer dan alleen het uitoefenen van lichaamshoudingen. Het is een manier van leven waarbij je op een holistische wijze aan jezelf werkt. Naast hat aannemen van een gezonde levensstijl ga je bewust om met jouw gedachten en leer je die te trainen om je leven op een positieve manier te transformeren. Op Centre Lothlorien krijg je niet alleen les in de theorie en de technieken, je woont en leeft een maand lang met het team en de leraren zodat je alles wat je leert zelf kunt ervaren en in je leven kunt integreren.

Inhoud van de opleiding
De opleiding biedt je de fundamentele theoretische en praktische aspecten van Yoga. Je leert de belangrijkste Asana’s, Pranayama’s, Meditatietechnieken en Kriya’s en je leert unieke technieken om in het dagelijks leven beter bij jezelf te blijven. De opleiding behandelt kernprincipes en filosofische grondslagen van traditionele yoga en bevat een inleiding tot de studie van Patanjali’s Yoga Sutras, Hatha Yoga Pradipika, Gheranda Samhita en Ayurveda. Ook de methodologie van lesgeven, Bhavas, Anatomie en Fysologie zijn gedekt. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van “The Yoga Institute”, geaccrediteerd door The Yoga Alliance.

The Yoga Institute
“The Yoga institute” is opgericht door Shri Yogendra. Hij is door een Saddhu in Yoga onderwezen. De Saddhu’s zijn de oorspronkelijke beoefenaars van yoga. Ze wijden hun leven om verlichting te bereiken, leven afgezonderd en houden hun kennis voor zichzelf. Shri Yogendra is de eerste Yogi die een gezin stichtte en de kennis van yoga voor een breed publiek toegankelijk maakte. Al 100 jaar deelt de Yogendra familie hun kennis en sinds 2019 wordt hun studieprogramma ook aangeboden in Europa. Een team van leraren die allemaal studeerden aan ‘The Yoga Institute’, geleid door Pinky More uit Mumbai, komt naar Centre Lothlorien in Frankrijk om de essentie van Yoga te leren aan iedereen in Europa die geïnteresseerd is.

Pinky More
De opleiding word gegeven door een team van docenten afkomstig van ‘The Yoga Institute’, onder leiding van Pinky More. Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Ghana en India.

Meer informatie

Het is altijd mogelijk een video gesprek aan te vragen met Pinky More, mail [email protected] 

 

 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.