Yoga retreat: “Pranayama & Meditatie”

Aankomstdatum: 23 oktober 2022
Einddatum: 29 oktober 2022
Cursusleider: Pinky More
Prijs: € 195

Eeuwenoude technieken om je lichaam en geest te beheersen.

Yoga is tegenwoordig een bekend begrip, de aandacht gaat voornamelijk uit naar de lichaamsposities en de beoefening komt vaak niet verder dan het klaslokaal. Op Centre Lothlorien, geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. Deze cursus richt zich op een aantal fundamentele principes van de Yoga en je krijgt praktische tips over hoe je Yoga kunt gebruiken om in het hectische dagelijks leven beter bij jezelf te blijven.

Deze week leer je, door middel van Pranayama, je bewust te worden van je ademhaling en technieken toe te passen die je zintuigen kalmeren en daardoor je geest tot rust brengen. Elke Pranayama heeft zijn eigen voordelen. Naast het effect dat Pranayama op je heeft is het een opstapje voor Meditatie waarin je vernieuwende Indiase technieken zult beoefenen.

– Yoga zoals het in India wordt onderwezen; 
–  Leef Yoga als manier van leven; 
–  Persoonlijke aandacht en oefeningen aangepast bij jouw mogelijkheden; 
–  Praktische tips over hoe je Yoga in het dagelijks leven toepast; 
–  Minder dan 1 dag rijden met de auto; 
–  Een prachtig en vredig Frans landgoed, omgeven door natuur; 
–  Vegetarische maaltijden. 

De activiteiten worden gespreid over 5 ochtenden en bestaan o.a. uit workshops en groepssessies maar ook uit praktische oefeningen zoals Asana’s, Pranayama en Meditatie,
Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken. De week wordt gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Yoga experts, geleid door Pinky More.
Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute‘. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute‘ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.