Vrouwencirkel, elke donderdagavond, juli en augustus
Aankomstdatum: 04/07/2021
Einddatum:
Cursusleider:
Prijs: €

door Marijke Markus.

Al jaren worden er mooie en verbindende vrouwencirkels gehouden op Centre Lothlorien. Four worlds heeft ons ondersteund hierin. Sinds de zomer van 2020 hebben we een fijn ritme gevonden in het aanbieden van vrouwencirkels met Markije als spaceholder. Elke donderdagavond vindt de vrouwencirkel plaats in de tipi op het achterveld.

Tijdens de vrouwencirkel zijn we vanuit gelijkwaardigheid bij elkaar en kunnen we in veiligheid onszelf uitspreken vanuit ons hart over persoonlijke thema’s die ons op dat moment bezighouden. Ieder die spreekt gebruikt de praatstok en de anderen luisteren oordeelloos. We delen, we vertellen verhalen, zingen en genieten van elkaars gezelschap. Na de eerste deelronde kan het zijn dat er een thema naar boven komt drijven die we met een verdiepingsronde verder uitdiepen. De vrouwencirkel gebruikt een aantal rituelen die de veiligheid en vertrouwelijkheid waarborgen. Er is een altaar in de tipi aanwezig en de spirits worden voorafgaand aan de cirkel uitgenodigd om het proces van de cirkel te ondersteunen.

De spaceholder van de vrouwencirkel op Centre Lothlorien is Marijke Markus (www.marijkemarkus.com). Zij verblijft sinds 2017 regelmatig op Centre Lothlorien in het retraitehuisje aan de beek tegenover de tipi. Het is mogelijk om een vrijwillige donatie te doen voor het Wixariproject als dank voor deelname aan de vrouwencirkel.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.