“Balance your body & mind”, 15-21 augustus 2021

Aankomstdatum: 15 augustus 2021
Einddatum: 21 augustus 2021
Cursusleider: Pinky More
Prijs: € 195

Kun jij ondanks alle prikkels in alle omstandigheden bij jezelf blijven?.

Yoga is tegenwoordig een bekend begrip, de aandacht gaat voornamelijk uit naar de lichaamsposities en de beoefening komt vaak niet verder dan het klaslokaal. Op Centre Lothlorien, geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. Deze cursus richt zich op een aantal fundamentele principes van de Yoga en je krijgt praktische tips over hoe je Yoga kunt gebruiken om in het hectische dagelijks leven beter bij jezelf te blijven.

Een mens bestaat uit een verbinding tussen body, mind en soul. De ziel word gezien als je puurste wezen, wat een onderdeel is van het galactische bewustzijn, waar we soms een glimp van kunnen krijgen. Body en Mind zijn de onderdelen die ons menselijk maken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo heeft elke lichamelijke klacht een effect op je geestelijke gesteldheid en leiden mentale problemen tot een fysieke manifestatie in je lichaam. Tijdens deze cursus helpen we je te werken aan een gezond lichaam en een gezonde levensstijl. Verder gaan we bewust kijken naar je eigen manier van denken en helpen we je hier controle over uit te oefenen. Door fysiek en mentaal in balans te zijn ben je in staat om alles wat het leven op je werpt, af te weren.

De activiteiten worden gespreid over 5 ochtenden en bestaan o.a. uit workshops en groepssessies maar ook uit praktische oefeningen zoals Asana’s, Pranayama en Meditatie,
Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken. De week wordt gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De week wordt gegeven door Pinky More.
Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Ghana en India.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.