Ayurvedaweek: Ontdek welke Yoga Asana bij jou past

Aankomstdatum: 14 juli 2024
Einddatum: 20 juli 2024
Cursusleider: Pinky More en Richard Slager
Prijs: € 235

Yoga is tegenwoordig een bekend begrip. De aandacht gaat voornamelijk uit naar de houdingen en de beoefening komt vaak niet verder dan het klaslokaal. Deze week ga je met zowel Yoga als Ayurveda aan de slag om een blijvende positieve ontwikkeling in je leven teweeg te brengen.
Door Pinky More en Richard Slager.

– Verblijf op een prachtig Frans landgoed in het midden van de natuur.
– Leer over de basis van Ayurveda en zoek uit wat jouw Ayurvedische constitutie is.
– Leer over de effecten van Asana’s en zoek uit welke asana jou in balans brengt.
– Alle middagen zijn vrij te besteden.
– De mogelijkheid om deel te nemen aan gezonde vegetarische (Ayurvedische) maaltijden

Deze week staat alles in het teken van Ayurveda. Het diner wordt klaargemaakt volgens de richtlijnen van de Ayurveda. Het programma van maandag t/m vrijdag is als volgt:
Van 07:30 – 08:30 kun je meedoen aan ochtendyoga.
Van 09:30 – 11:00 maak je kennis met de basisprincipes van Ayurveda. Wat houdt de filosofie in? Wat is jouw ayurvedische lichaamstype? Wat is de wisselwerking tussen jouw lichaam en kruiden en voeding?
Van 11:30 – 12:30 leer je over de effecten van asana’s op jouw lichaam en jouw persoonlijkheid Door de kennis van Ayurveda en Yoga te combineren vindt je de perfecte balans voor jezelf.

Naast het bestaande programma worden er in dezelfde week 2 andere Ayurvedaprogramma’s aangeboden. Het is mogelijk een extra module toe te voegen voor EUR 100,-.

  1. Ayurveda en kruiden 5 dagen van 14:00 – 16:00
    Maak kennis met de kruiden op het terrein en de omgeving van Centre Lothlorien. Ga er mee aan de slag door ze bijvoorbeeld te drogen, thee samen te stellen en er massageolie of rooswater mee te maken.
  2. Ayurveda en koken 5 dagen van 16:30 – 18:30
    Pas wat je in theorie leert daadwerkelijk toe door onder begeleiding van de kok Vedische maaltijden klaar te maken voor de gasten. Gebruik Indiase specerijen voor Sattvik maaltijden en balanseer de 6 smaken.

Geef het bij het maken van de reservering aan als je ook aan andere workshops wilt deelnemen..

Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. Een deel van de activiteiten worden gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De retraite wordt gegeven door Pinky More en Richard Slager.

Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.


Richard is samen met Pinky More verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France.
SInds 2002 brengt Richard veel tijd door op Centre Lothlorien en kent alle bijzondere plekken in de omgeving.
In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Herbologie bestudeerd. Richard heeft de Yoga Docenten Opleiding afgerond aan The Yoga Institute in Mumbai. Nu geeft Richard les aan de Yoga Teacher Training Course van Centre Lothlorien, organiseert cursussen over de filosofie van Yoga en Ayurveda en geeft praktische workshops over gebalanceerd eten, het praktisch gebruik van lokale kruiden en het bereiden van oliën en andere kruidenpreparaten. 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.