Ayurvedaweek: Kruiden

Aankomstdatum: 14 juli 2024
Einddatum: 20 juli 2024
Cursusleider: Richard Slager
Prijs: € 235

De basis van Ayurveda en praktische toepassingen van de kruiden op het terrein van Centre Lothlorien,
door Richard Slager.

– Verblijf op een prachtig Frans landgoed in het midden van de natuur.
– Leer over de basis van Ayurveda en zoek uit wat jouw Ayurvedische constitutie is.
– Leer over kruiden in een ontspannen natuurrijke omgeving;
–  Praktische toepassingen van Ayurveda en kruiden; 
– De mogelijkheid om deel te nemen aan gezonde vegetarische (Ayurvedische) maaltijden

Deze week staat alles in het teken van Ayurveda. Het diner wordt klaargemaakt volgens de richtlijnen van de Ayurveda. Kruiden bezitten culinaire en medische eigenschappen. Tijdens de cursus gaan we de kruiden opzoeken, leer je over de eigenschappen en hoe je op een simpele manier ook thuis praktisch iets met de kruiden kunt doen. Centre Lothlorien is een bijzondere plek op een heel veelzijdig terrein. Vanwege de aanwezigheid van verschillende grondsoorten, natte plekken, droge plekken, zon, schaduw, bos, landbouw en hoogteverschillen is er een ontzettende verscheidenheid van kruiden die op het terrein, in de tuin en in de omgeving groeien.

Het programma van maandag t/m vrijdag is als volgt:
Van 09:30 – 11:00 maak je kennis met de basisprincipes van Ayurveda. Wat houdt de filosofie in? Wat is jouw ayurvedische lichaamstype? Wat is de wisselwerking tussen jouw lichaam en kruiden en voeding?
Van 14:00 – 16:00 maak je kennis met de kruiden op het terrein en de omgeving van Centre Lothlorien. Ga er mee aan de slag door ze bijvoorbeeld te drogen, thee samen te stellen en er massageolie of rooswater mee te maken.

Naast het bestaande programma worden er in dezelfde week 2 andere Ayurvedaprogramma’s aangeboden. Het is mogelijk een extra module toe te voegen voor EUR 100,-.

  1. Ayurveda en Yoga Asana van 11:30 – 12:30
    Leer over de effecten van asana’s op jouw lichaam en jouw persoonlijkheid. Door de kennis van Ayurveda en Yoga te combineren vindt je de perfecte balans voor jezelf.
  2. Ayurveda en koken 5 dagen van 16:30 – 18:30
    Pas wat je in theorie leert daadwerkelijk toe door onder begeleiding van de kok Vedische maaltijden klaar te maken voor de gasten. Gebruik Indiase specerijen voor Sattvik maaltijden en balanseer de 6 smaken.

Geef het bij het maken van de reservering aan als je ook aan andere workshops wilt deelnemen..

Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. Een deel van de activiteiten worden gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De retraite wordt gegeven door  Richard Slager.

Richard is mede-verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France.
SInds 2002 brengt Richard veel tijd door op Centre Lothlorien en kent alle bijzondere plekken in de omgeving.
In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Herbologie bestudeerd. Richard heeft de Yoga Docenten Opleiding afgerond aan The Yoga Institute in Mumbai. Nu geeft Richard les aan de Yoga Teacher Training Course van Centre Lothlorien, organiseert cursussen over de filosofie van Yoga en Ayurveda en geeft praktische workshops over gebalanceerd eten, het praktisch gebruik van lokale kruiden en het bereiden van oliën en andere kruidenpreparaten. 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.