Ayurveda, een gezonde levensstijl, 8-14 augustus 2021

Aankomstdatum: 8 augustus 2021
Einddatum: 14 augustus 2021
Cursusleider: Richard Slager
Prijs: € 195

Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent ‘Kennis van het leven’. Ayurveda is een geneeswijze waarbij de oorzaak van klachten en ziekte wordt behandeld in plaats van de symptomen. In Ayurveda worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.  
 
Tijdens deze cursusweek leer je over een aantal basisprincipes van Ayurveda en hoe deze van toepassing zijn op jouw leven. Door bewust te zijn van hoe je lichaam werkt en wat voor effect je leef- en eetpatronen hebben kun je je gezondheid verbeteren. Het programma wordt verder ingevuld met praktische workshops waarin we verse kruiden in de natuur zoeken en een verschillend aantal preparaties maken, waaronder thee en oliën.

De activiteiten worden gespreid over 5 ochtenden en worden zoveel mogelijk buiten gegeven.
Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken. De week wordt gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding 

De week wordt gegeven door Richard Slager.
Richard Slager is medeoprichter van Heart of India, de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France. Hij heeft in Kerala, Zuid India een opleiding gevolgd in de praktische toepassingen van de Ayurveda. Bij The Yoga Institute in Mumbai heeft hij zich verdiept in de levensfilosofie van Yoga.

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.