Ayurveda, een gezonde levensstijl, 8-14 augustus 2021

Aankomstdatum: 8 augustus 2021
Einddatum: 14 augustus 2021
Cursusleider: Richard Slager
Prijs: € 195

Ayurveda is de oudste geneeskunde van de wereld en betekent ‘Kennis van het leven’. In tegenstelling tot de moderne geneeskunde zijn Ayurvedische medicijnen niet gericht op het verdoven van de pijn, maar op het behandelen van de oorzaak. In Ayurveda worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt.  
 
Tijdens deze retraite leer je basiskennis van Ayurveda. Door bewust te zijn van hoe je lichaam werkt en wat voor effect je leef- en eetpatronen hebben kun je je gezondheid verbeteren. Het programma wordt verder ingevuld met praktische workshops waarin we verse kruiden in de natuur en de tuin zoeken, een verschillend aantal preparaties maken, waaronder thee en oliën.

Over de cursusleiding 

De week wordt gegeven door Richard Slager.
Richard organiseert sinds de oprichting van Centre Lothlorien activiteiten om de jeugd bekend te maken met spelen en leven in de natuur. Richard heeft in Kerala, Zuid India, Ayurvedische kruiden en medicijnen gestudeerd en richt zich er op deze kennis toe te passen op de in Europa voorkomende kruiden.  

Prijs: € 195,- exclusief verblijfskosten 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.