4-daagse retraite Classical Yoga in Modern Life met Hansaji Yogendra
Aankomstdatum: 7 augustus 2019
Einddatum:
Cursusleider:
Prijs: €

4-daagse retraite Classical Yoga in Modern Life met Hansaji Yogendra
Van 8 tot 12 juli 2019

Europa Tour Hansaji Yogendra
Hansaji is de directrice van ‘the Yoga Institute’ in Mumbai, India, het oudste yogacentrum van de wereld. De Yogendra familie heeft een vooraanstaande rol gespeeld in het algemeen toegankelijk maken van de oeroude kennis van yoga, die tot niet erg lang geleden alleen maar toegankelijk was voor ingewijden. Hansaji is een invloedrijke persoonlijkheid in India, maar nog niet erg bekend in Europa. Zij bezoekt in juli 2019 een aantal plaatsen in Europa, waaronder in Nürenberg en Londen en voor Frankrijk heeft ze Centre Lothlorien in Foulain uitgekozen.

Het contact tussen Hansaji en Lothlorien is tot stand gebracht door Pinky More. Zij is al jaren yogadocente op Centre Lothlorien en is opgeleid op ‘the Yoga Institute’ in Mumbai.

Classical Yoga in Modern Life
Yoga is tegenwoordig alom bekend. Het zit vol met oefeningen die je helpen om in balans te blijven. Echter blijft het een kunst om de rust en concentratie die je tijdens je les opdoet vast te houden. Een yogaliefhebber heeft net als iedereen te dealen met de hectiek van het dagelijks leven. Yoga beheersen betekent dat je de balans die je tijdens het uitoefenen van yoga vindt, in elk moment van je dagelijks leven kunt vasthouden en dat je je steeds bewust bent van je doen en denken. Indian Classic Yoga leert je in stappen dat te bereiken.

Deze retreat bestaat uit een introductieavond  op maandag 8 juli en daarna 3 dagen met een gevuld programma.
Hansaji zal op dinsdag, woensdag en donderdag lezingen geven over onderwerpen die zeker de ervaren yogaliefhebbers fascineren.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:
– Yoga en de Pari Karmas
– Door middel van Yoga omgaan met Stress
– 4 Spirituele Gedragshoudingen: ‘The Bhavas’
– Samykha Yoga en de Bhagavat Gita

 

Prijs en reserveren

Deelname aan de retraite is al mogelijk voor € 200,- per persoon op basis van verblijf in eigen tent voor 4 nachten, inclusief alle maaltijden en het gehele programma.

Reserveren is mogelijk op www.heartofindia.eu of per e-mail naar [email protected]

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.