14-daagse: Versterk jezelf en je relaties met Yoga

Aankomstdatum: 23 juli 2023
Einddatum: 5 augustus 2023
Cursusleider: Pinky More en Richard Slager
Prijs: € 450

Kom twee weken tot rust in een natuurrijke omgeving. Vind jezelf door meditatieve wandelingen in de natuur en krijg praktische tips hoe je jouw relaties kunt versterken.
Door Richard Slager en Pinky More.

Op Centre Lothlorien geven we les in Indian Classic Yoga, Yoga zoals het in India wordt onderwezen. Hier is Yoga ‘A Way of Life’. Door tot rust en in balans te komen ben je beter in staat om om te gaan met de prikkels en afleidingen van het dagelijks leven. Deze 14-daagse geeft je de bouwstenen die je daarvoor nodig hebt, namelijk rust en ontspanning, een juist dagritme, beweging en gezonde voeding.
– Verblijf op een prachtig Frans landgoed in het midden van de natuur.
– 5 dagen per week Yoga Asana’s in de vroege ochtend.
– Een week ochtendprogramma met wandelingen en meditatieve oefeningen in de natuurrijke omgeving.
– Een week ochtendprogramma over aan jezelf te werken om je relaties te verbeteren.
– Alle middagen vrij te besteden.
– De mogelijkheid om deel te nemen aan gezonde vegetarische maaltijden

In de eerste week maak je gebruik van Indiase meditatietechnieken om tot ontspanning te komen en je diepste zelf terug te vinden. Hoewel we allemaal op een bepaalde manier met bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, staan we hier vaak niet lang genoeg bij stil om echt iets in ons leven te veranderen. De omgeving van Centre Lothlorien is een waar wandelparadijs. Met veel bos, uitgestrekte velden, meren, beken en dalen en vooral geen mens te zien, is het gemakkelijk om weer echt tot jezelf te komen.

In de tweede week gaat de aandacht uit naar het versterken van onderlinge relaties in je huis of gezin. Volgens Yoga kun je een ander niet veranderen, in ieder geval niet direct. Maar je kunt wel werken aan de manier waarop jij de wereld waarneemt en hoe je op anderen reageert. Door rust en vrede in jezelf te vinden, kun je meer ontspanning in je relaties brengen.

Er is aandacht voor jouw persoonlijke situatie of vraagstukken.
De activiteiten vinden plaats van maandag tot vrijdag in de ochtend van 09:30 uur tot 12:30 uur. Tevens kun je deelnemen aan Yogalessen in de ochtend van 07:30 tot 08:30 uur.
De activiteiten worden gegeven in het Engels.

Over de cursusleiding

De retraite wordt gegeven door Pinky More en Richard Slager.

Pinky is geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in Europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.Richard is samen met Pinky More verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Yoga retraites en Yoga lerarenopleidingen op Centre Lothlorien, The Yoga Institute France.
SInds 2002 brengt Richard veel tijd door op Centre Lothlorien en kent alle bijzondere plekken in de omgeving.
In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Herbologie bestudeerd. Richard heeft de Yoga Docenten Opleiding afgerond aan The Yoga Institute in Mumbai. Nu geeft Richard les aan de Yoga Teacher Training Course van Centre Lothlorien, organiseert cursussen over de filosofie van Yoga en Ayurveda en geeft praktische workshops over gebalanceerd eten, het praktisch gebruik van lokale kruiden en het bereiden van oliën en andere kruidenpreparaten. 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €390,- per cursusweek (6 nachten) p.p.