Zoektocht naar de Graal, 7-13 juli 2019
Aankomstdatum: 07/07/2019
Einddatum:
Cursusleider:
Prijs: €

Door John Hogervorst en Anne van Ginkel

In deze week zoeken we naar de Graal. Leidraad daarbij is de middeleeuwse graalsvertelling van Wolfram von Eschenbach – een verhaal dat een ongekende rijkdom in zich bergt waaruit we belevingen en inzichten kunnen opdoen die direct van toepassing zijn op ons eigen leven. En dat is wat we deze week ook willen doen!

’s Avonds wordt het verhaal verteld en duiken we onder in de rijke beeldenwereld. De volgende ochtend worden beelden uit het verhaal verdiept en in verbinding gebracht met de persoonlijke vragen van de deelnemers door middel van lichaamswerk, sjamanistische technieken en systemisch werk.
Vervolgens sluiten we de ochtend af met een kringgesprek waarin de persoonlijke belevingen kunnen worden verankerd en elementen uit het graalsverhaal nog kunnen worden geduid.
In deze zoektocht naar de graal komen beelden, persoonlijke belevingen en inzichten samen!

Anne van Ginkel:

Anne studeerde in 1994 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, als theatermaker, acteur en dramadocent.

Vanaf die tijd werkte zij o.a. als trainingsacteur en communicatietrainer. Zo ontdekte zij de kracht van effectieve communicatie en expressie. Daarnaast is Anne geboeid door hoe mensen zich ontwikkelen, met name op spiritueel gebied. Zodoende studeerde zij van 2005 t/m 2009 aan de school voor sjamanisme, waar ze zweethutleider, opstellingswerker, cursusleider en persoonlijke gids werd.

Anne is bekend met lichaamswerk, zowel therapeutisch als expressief. Ze studeerde verder geweldloze communicatie, energetisch lichaamswerk, systemisch werk, kundaliniyoga en (journalistiek-) schrijven.

Momenteel verdiept zij zich in het werk van Rudolf Steiner. En verheugt zich op de samenwerking met John Hogervorst tijdens deze Parzivalweek. John is een meesterverteller die bovendien enorm veel weet. Anne zal met haar meer praktische insteek een extra dimensie aan het toch al zo boeiende werk van John toevoegen.

 

John Hogervorst:

Al ruim 30 jaar is de graal ‘mijn grote liefde’. In mijn zoektocht naar de graal herkende ik de middeleeuwse graalsvertelling van Wolfram von Eschenbach als het meest wezenlijke verhaal van de weg naar de graal. Dit verhaal bergt een schat van inzichten en beelden  in zich, die ook in het leven in de 21e eeuw van groot belang zijn.

Van 1987 tot 1995 was ik redacteur/uitgever van het tijdschrift Graalschrift. Later publiceerde ik o.a. Het geheim van de graal en de bundel Op weg naar de graal. Sinds 1989 gaf ik in vele plaatsen in binnen- en buitenland voordrachten en cursussen over de graal.

In deze zomerweek zullen Anne en ik de wereld van beelden en inzichten verbinden met die van de ervaringen en belevenissen van de deelnemers.

 

Prijs:

€210,- dit is voor 5 workshopochtenden en elke avond een verhaal.

€35,- voor deelnemers die alleen elke avond de verhalen komen luisteren.

[su_button url=”https://centrelothlorien.com/reserveren” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Reserveer deze cursus[/su_button]

[su_button url=”https://centrelothlorien.com/verblijf” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Bekijk  verblijfsmogelijkheden[/su_button]

 

 

 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.