Zet je dromen in de steigers 18-24 augustus 2019
Aankomstdatum: 18/08/2019
Einddatum:
Cursusleider:
Prijs: €
Droom je er van om anders te wonen? Een levendige woonomgeving, ecologische gebouwen, weelderig groen, met ruimte en mogelijkheden voor initiatieven? Wonen met buren of huisgenoten waar je wat mee hebt? Wonen met meer generaties of juist niet?

Zet je eigen woongemeenschap op!

Moeilijk? Nee hoor, het kan wel!
Mare Nynke Zijlstra en Hanneke Beld van Bureau Viertel helpen je daarmee tijdens de “Zet je dromen in de steigersweek”.
Deze week zetten zij hun kennis en ervaring in. Zij zijn beiden initiatiefnemers en bewoners van Iewan, de strowijk in Nijmegen en adviseren initiatiefgroepen, gemeenten en woningcorporaties die op Iewan af komen. Hun werkwijze is praktisch, creatief en interactief.
Je werkt samen met de andere deelnemers, wisselt ervaringen uit, ontmoet gelijkgestemden en merkt dat je niet de enige bent die anders wil wonen en leven.
Na deze week weet je precies hoe je jouw project in de steigers kan krijgen.
De week is voor initiatiefgroepen om hun project een boost te geven en voor losse dromers die zich goed willen informeren voordat ze aan hun initiatief beginnen.
Het programma
Maandag: hoe schrijf je een goede interne visie? Welke onderwerpen moeten daar zeker in staan.
Dinsdag: hoe maak je een externe visie? Wat moet erin staan en wat juist niet?
Woensdag: hoe zet je je visie om in een Programma van Eisen zodat de professionele partijen er iets mee kunnen?
Donderdag: hoe organiseer je de bewonersgroep? Zo houd je de groep betrokken en enthousiast.
Vrijdag: besluitvorming en vergaderen. Welke besluitvormingsmethode kies je? Daarnaast methodes om efficiënt en gezellig te vergaderen.
Verder is er twee keer een avondprogramma, één avond over het ontstaan van Lothlorien, ook een droom die im de steigers werd gezet en één filmavond over co-housing en ecodorpen.
Zie voor meer informatie

Prijs: €195,- exclusief verblijfskosten

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.