Yoga Teacher Training “Yoga as a way of life” 11 april-10 mei
Aankomstdatum: 4 november 2020
Einddatum:
Cursusleider:
Prijs: €

Door Pinky More en haar team in samenwerking met The Yoga Institute, Mumbai.

“Yoga vanuit de bron”.

200 uur Yoga Teacher Training Course wordt aangeboden in het Engels;
Certificaat van The Yoga Institute en RYT 200 uur door de Yoga Alliance USA;
€ 2950, ​​- p.p. inclusief gedeelde kamer, maaltijden, collegegeld, studiemateriaal, examen & certificaat.

Centre Lothlorien is verbonden aan ‘The Yoga Institute’ in Mumbai, India. theyogainstitute.org/france/

Sinds 2019 kun je op Centre Lothlorien een lerarencursus volgen en yoga leven zoals het oorspronkelijk in India werd onderwezen. Centre Lothlorien biedt de TTC van 200 uur volgens de normen van “The Yoga Institute”in Mumbai, India, het oudste georganiseerde yogacentrum ter wereld, aan. Na het voltooien van deze cursus weet je niet alleen hoe de yogaoefeningen gedaan worden, maar leer je ook over het waarom en wanneer. De focus gaat naar de oude kennis van hoe je yoga in je dagelijks leven kunt integreren en balans en geluk kunt creëren.

“The Yoga instituut” is opgericht door Shri Yogendra. Hij is door een Saddhu in Yoga onderwezen. De Saddhu’s zijn de oorspronkelijke beoefenaars van yoga. Ze wijden hun leven om verlichting te bereiken, leven afgezonderd en houden hun kennis voor zichzelf. Shri Yogendra is de eerste Yogi die een gezin stichtte en de kennis van yoga voor een breed publiek toegankelijk maakte. Al 100 jaar deelt de Yogendra familie hun kennis en sinds 2019 wordt hun studieprogramma ook aangeboden in Europa. Een team van leraren die allemaal studeerden aan ‘The Yoga Institute’, geleid door Pinky More uit Mumbai, komt naar Centre Lothlorien in Frankrijk om de essentie van Yoga te leren aan iedereen in Europa die geïnteresseerd is.

Inhoud van de lerarenopleiding
De cursus behandelt theoretische en praktische aspecten van Yoga. De syllabus bestaat uit ervaringsgericht leren van unieke technieken en concepten die tot stand zijn gebracht door de oprichters van ‘The Yoga Institute’.
De uitgebreide cursus behandelt kernprincipes en filosofische grondslagen van traditionele yoga – ideaal voor yogaliefhebbers – en bevat een inleiding tot de studie van Patanjali’s Yoga Sutra, Hatha Yoga Pradipika en Gheranda Samhita. Verder zijn volledige onderdompeling in praktische ervaringen van de belangrijkste Yoga asana’s, pranayama’s, Kriyas, conceptstudies, spreken in het openbaar, de methodologie van lesgeven etc. gedekt. Het Yoga Instituut pionierde met technieken en Bhavas. Gedetailleerde lessen op het gebied van anatomie en fysiologie, uitgevoerd door yoga-experts, omvatten theorie en praktijk.

Pinky More
De opleiding word gegeven door een team van docenten afkomstig van ‘The Yoga Institute’, onder leiding van Pinky More. Pinky werd geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze het meest geavanceerde programma voor yogaleraren afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaren werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en is gestart met het geven van  ayurvedische massages. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien. In 2019 heeft ze de affiliatie tot stand gebracht tussen ‘The Yoga Institute’ en Centre Lothlorien. Momenteel geeft ze naast het leiden van haar eigen Yoga Teacher Training Courses les in meerdere landen in europa en neemt ze deel aan yoga programma’s in Ghana en India.

Meer informatie

Het is altijd mogelijk een skype gesprek aan te vragen met Pinky More, mail [email protected] 

[su_button url=”https://centrelothlorien.com/en/yoga-teacher-training-course/” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Meer informatie in het Engels[/su_button]

 

[su_button url=”https://centrelothlorien.com/reserveren” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Reserveer deze cursus[/su_button]

 

 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.