start op 28 september – 200 uur Yoga Teacher Training Course
Aankomstdatum: 8 december 2022
Einddatum:
Cursusleider:
Prijs: €

Dit jaar kun je voor het eerst in Europa een lerarencursus volgen en yoga leren zoals het oorspronkelijk in India werd onderwezen. Centre Lothlorien start een TTC van 200 uur volgens de normen van ‘The Yoga Institute’ in Mumbai, India, het oudste georganiseerde yogacentrum ter wereld. Na het voltooien van deze cursus weet je niet alleen hoe de yogaoefeningen gedaan worden, maar leer je ook over het waarom en wanneer. De focus gaat naar de oude kennis van hoe je yoga in je dagelijks leven kunt integreren en balans en geluk kunt creëren.

Cursusdata:
van zaterdag 28 september tot en met zondag 27 oktober 2019
van zaterdag
11 april tot en met zondag 10 mei 2020
van zaterdag 
30 mei tot en met zondag 28 juni 2020
van zaterdag
19 september tot en met zondag 18 oktober 2020

200 uur Yoga Teacher Training Course aangeboden in het Engels;
Certificaat van The Yoga Institute en RYT 200 uur door de Yoga Alliance USA;
€ 2950, ​​- p.p. inclusief gedeelde kamer, maaltijden, collegegeld, studiemateriaal, examen & certificaat.

Yoga vanuit de bron
Centre Lothlorien is gelieerd aan ‘The Yoga Institute’ in Mumbai, India. theyogainstitute.org/france/

Het Yoga instituut is opgericht door Shri Yogendra. Hij is door een Saddhu in Yoga onderwezen. De Saddhu’s zijn de oorspronkelijke beoefenaars van yoga. Ze wijden hun leven om verlichting te bereiken, leven afgezonderd en houden hun kennis voor zichzelf. Shri Yogendra is de eerste Yogi die een gezin stichtte en de kennis van yoga publiekelijk maakte. Al 100 jaar deelt de Yogendra familie hun kennis en nu wordt hun studieprogramma voor het eerst aangeboden in Europa. Een team van leraren die allemaal studeerden aan ‘The Yoga Institute’, geleid door Pinky More uit Mumbai, komt naar Centre Lothlorien in Frankrijk om de essentie van Yoga te leren aan iedereen in Europa die geïnteresseerd is.

Inhoud van de lerarenopleiding
De cursus behandelt theoretische en praktische aspecten van Yoga. De syllabus bestaat uit ervaringsgericht leren van unieke technieken en concepten die tot stand zijn gebracht door de oprichters van ‘The Yoga Institute’.
De uitgebreide cursus behandelt kernprincipes en filosofische grondslagen van traditionele yoga – ideaal voor yogaliefhebbers – en bevat een inleiding tot de studie van Patanjali’s Yoga Sutra, Hatha Yoga Pradipika en Gheranda Samhita. Verder zijn volledige onderdompeling in praktische ervaringen van de belangrijkste Yoga asana’s, pranayama’s, Kiryas, conceptstudies, spreken in het openbaar, de methodologie van lesgeven etc. gedekt. Het Yoga Instituut pionierde met technieken en Bhavas. Gedetailleerde lessen op het gebied van anatomie en fysiologie, uitgevoerd door yoga-experts, omvatten theorie en praktijk.

Pinky More
The opleiding word gegeven door een team van docenten afkomstig van ‘The Yoga Institute’, onder leiding van Pinky More. Pinky werd geboren in Mumbai, India. Hier heeft ze de lerarenopleiding afgerond aan ‘The Yoga Institute’. Na een paar jaar werken en reizen over de hele wereld, vestigt ze zich in Nederland om Indian Classic Yoga te introduceren, de traditionele stijl van yoga. Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga retraites op Centre Lothlorien en is begonnen met het geven van Yoga Teacher Training Courses.
In Kerala, India, heeft Pinky Ayurveda gestudeerd en nu geeft ze ook ayurvedische massages.

[su_button url=”https://centrelothlorien.com/en/yoga-teacher-training-course/” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Meer informatie in het Engels[/su_button]

[su_button url=”https://centrelothlorien.com/reserveren” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Reserveer deze cursus[/su_button]

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.