Sjamanistische zomerweek Trancereizen, 28 juli–3 augustus 2019
Aankomstdatum: 5 oktober 2023
Einddatum:
Cursusleider:
Prijs: €

door Annet Gijsman & Peter Lindeman

Een mooie en vaak verrassende manier om vanuit een ander perspectief naar een situatie, vraag of probleem te kijken is trancereizen. In veel traditionele culturen ging een sjamaan of medicijnvrouw in trance om erachter te komen wat er nodig was om iets of iemand te helen. Tijdens deze zomerweek ga je zelf trancereizen, en begeleiden we jou daarbij. De drum nodigt je uit om in een andere bewustzijnstoestand te komen, in een soort heldere dagdroom. Je bent je bewust van waar je zit, ligt of danst, terwijl je tegelijkertijd met jouw eigen krachtdier op weg bent om inzichten te vinden.

Het programma

De Sjamanistische zomerweek staat in het teken van trancereizen. Een week van verdieping. Een week om te ontdekken wat er door jou heen wil komen. Beginners en gevorderden zijn welkom. We gaan op verschillende manieren trancereizen, zodat je kunt ontdekken (of verdiepen) wat voor jou het beste werkt. Samen maken we die krachtige verbinding met de spirituele wereld. Het thema voor de eerste dag (maandag) is krachtdieren. De tweede dag staan onze voorouders centraal. Op woensdag maken we verbinding met de prachtige natuur rond Centre Lothlorien door het maken van een helende wandeling. De vierde dag gaan we aan de slag met klank en beweging. De vijfde en laatste dag komen we tot de kern en kijken we wat we meenemen op ons verdere levenspad.

Begeleiding

Annet Gijsman heeft diverse trainingen Sjamanisme gevolgd bij de Nederlandse sjamanistische leraren Jos Kester en Daan van Kampenhout en bij het Parapsychologisch Instituut. Daarnaast is zij via Centre Lothlorien in aanraking gekomen met Earth keepers uit o.a. Guatemala, Chili, Arizona, Mexico en Mongolië. In voorgaande jaren assisteerde zij Jos Kester bij de Sjamanistische zomerweek.

 

Praktische informatie

Het programma vindt plaats tijdens de ochtend (9.30 – 12.30 uur). Op woensdag kan het wat later worden. De middagen en avonden zijn vrij voor reflectie en eigen invulling.
Wat kun je meenemen? Pen en notitieboekje. Foto’s en/of kleine voorwerpen van je (voor)ouders.
Eventueel iets van je krachtdier(en). Een drum of ratel als je die hebt. Een kussen om op te zitten/liggen, gemakkelijke kleding, wandelschoenen, waterflesje en  een jas of poncho tegen de regen.
Kosten: voor de hele week € 195,- (dit is exclusief overnachtingen en maaltijden. Lothlorien biedt verschillende mogelijkheden: bijvoorbeeld een campingplek of een kamer in het Chateau.).

Literatuur?

Voor wie alvast wat wil lezen over Sjamanisme, is een passende keuze het boek van Ted Andrews: “Luisteren naar dieren, Spirituele en magische lessen uit het dierenrijk als sleutel tot zelfkennis en bewustzijnsverruiming” en de “Medicijn kaarten” en/of “Moeder Aarde kaarten” van Jamie Sams.

[su_button url=”httpss://centrelothlorien.com/verblijf” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Bekijk de verblijfsmogelijkheden[/su_button]

[su_button url=”httpss://centrelothlorien.com/reserveren” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Reserveer deze cursus[/su_button]

 

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.