Plant-based(veganistische) kookworkshop 2-8 augustus 2020. Let op is geannuleerd.
Aankomstdatum: 8 februari 2020
Einddatum:
Cursusleider:
Prijs: €

Door Onne de Kloe en Kikki Boomgaard

Een workshop voor iedereen die het leuk vindt om plant-based (veganistisch) te leren koken!

Van maandag t/m vrijdag gaan we dagelijks in de ochtend (vanaf 09:30h tot 11 uur) en aan het einde van de dag (17.00-18.30) lekker koken! Naast een stukje theorie (met daarin o.a.: waar let je op wanneer je vaker vegetarisch of veganistisch gaat eten, hoe zorg je ervoor dat je een volwaardige, smaakvolle maaltijd op tafel zet, die ook echte vleesliefhebbers kan bekoren), gaan we samen aan de slag en bereiden we iedere dag samen een gezond en smaakvol veganistisch diner.

Het Centre Lothlorien heeft een eigen moestuin, waardoor we zoveel mogelijk met (biologische) producten van het seizoen kunnen koken. We laten verschillende keukens de revue passeren (denk aan Aziatisch, Midden-Oosters, Frans, etc.). Ook zullen we aandacht besteden aan verschillende kooktechnieken en andere toepassingen zoals fermenteren en gaan we een keertje wildplukken! Op vrijdag sluiten we de workshop af met een diner waarvoor de deelnemers zelf het menu bedenken én gaan koken.

Na een week heb je genoeg inspiratie en recepten om ook thuis aan de slag te gaan!

 

Over de workshopleiders

De workshop wordt verzorgd door Kiki Boomgaard (1985) en Onne de Kloe (1977).

Kiki heeft in 2017 een vegetarische/veganistische koksopleiding gevolgd in Haarlem en gaf vorig jaar al een keer deze workshop. Kiki was bestuurslid bij Slow Food Youth Network Amsterdam en kookt graag voor vrienden en familie. Naast haar werk als opleidingscoördinator en studieadviseur bij de Universiteit Leiden en TU Delft, verzorgt ze een aantal keer per jaar plant-based kookworkshops.

 

Onne de Kloe kookt dit seizoen op Lothlorien, hij begon zijn carriere ook al als kok in Frankrijk en zette deze voort in o.a. Arnhem, Nijmegen en Amsterdam. Door de jaren heen zocht Onne naar een manier zijn idealen meer in zijn werk te brengen en koos ervoor om vegetarische en veganistische kookworkshops te gaan geven. Ook nam hij een kijkje in de wereld van het wildplukken en het leren verbouwen van groenten, eetbare bloemen en kruiden. Door zijn jarenlange ervaring in de professionele keuken zul je voorzien worden van veel tips and tricks.

 

Prijs:  €200,- (prijs is exclusief verblijf). Als je geen volpension boekt komt er een toeslag voor 5 keer diner bij van €85,-.  Je eet alle avonden mee met het diner op het chateau.

Maximaal 9 deelnemers.

 

[su_button url=”httpss://centrelothlorien.com/reserveren” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Reserveer deze cursus[/su_button]

[su_button url=”httpss://centrelothlorien.com/verblijf” style=”flat” background=”#248f47″ radius=”5″]Bekijk  verblijfsmogelijkheden[/su_button]

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.