“Happy feet”, massageweek, 9-15 mei, 2021
Aankomstdatum: 9 mei 2021
Einddatum: 15 mei 2021
Cursusleider: Fredy Wamelink
Prijs: € 195

Deze week draait alles om je voeten.

Voeten dragen je, voeten brengen je waar je zijn wil en rennen weg van waar je vandaan wilt en toch geven we onze voeten vaak nauwelijks aandacht. Aandacht voor je voeten werkt helend en ontspannend en trekt je direct uit je hoofd je lichaam in, daar waar je echte wijsheid zich bevindt.

 “Happy Feet!” = “Happy You!”

In deze cursusweek

  • Leer je voetmassages geven en ga je genieten van het ontvangen,
  • leer je de achterliggende theorie van de chinese voetmassage
  • doen we een voetenbad ritueel,
  • gaan we het “Blote voetenpad” lopen,
  • worden er wandeltochten aangeboden,
  • en krijgt je een individuele voetmassage van mij

Kortom een week met alles waar je voeten blij van worden. Het programma wordt aangeboden op maandag tot en met vrijdagochtend van 9.30-12.30 uur. Er wordt op twee middagen gezamelijk gewandeld voor wie wil, de individuele massages worden in de middagen gepland. Op woensdagavond is er een kampvuur en het voetenbadritueel is op donderdagavond.

De Chinflex ontspannings/welness massages die je gaat leren zijn gebaseerd op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten al 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massage om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verhelpen of verminderen. In de massage worden twee systemen tot een geheel gecombineerd. De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd (meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.) De combinatie van deze twee systemen plus het feit dat er prettige ontspannen, massagetechnieken worden toegepast op knieën, onderbenen en voeten zorgen dat lichaam en geest tot rust komen en dat de energiestroom in het lichaam wordt gestimuleerd.

Na afloop van deze week heb je een nieuwe kijk op je voeten en is je hele lijf geactiveerd via je voeten.

Je kunt familie en vrienden een heerlijke ontspannende chinese voetmassage geven en je hebt kennis gemaakt met de achterliggende theorie.

Ben je al massagetherapeut dan geeft deze week je nieuwe massage mogelijkheden in je praktijk.

cursusleiding:

Mijn naam is Fredy, ik ben de partner van Lucas, moeder van twee ondertussen volwassen kinderen en oma van twee kleine mannetjes. Sinds 2006 woon en werk ik een groot deel van het jaar op Centre Lothlorien. Het samen met anderen van Centre Lothlorien een steeds mooiere plek van bezinning en ontmoeting maken blijft een fijne uitdaging. Ook geniet ik heel erg van de rust van het het buiten wonen en het met de seizoenen meeleven.

Sinds 2008 heb ik een praktijk voor voetreflexmassage. Ik heb de drie jarige therapeutenopleiding “Voetreflexplus” bij Total Health gevolgd. De kracht van warme handen, een beetje olie en aandacht blijft me verrassen. Ook geef ik Onthaastweken op Centre Lothlorien, een week met elke dag een massage, life style coaching, gezond eten en vooral veel tijd om te ontspannen.

Voor ik op Lothlorien kwam, heb ik 20 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Vorig zomer heb ik voor het eerst een paar voetmassageworkshops gegeven en ik merkte dat ik het heel leuk vond om mijn fascinatie voor voetmassages te delen. Het voelt daarom nu dat de tijd rijp is om deze twee passies, onderwijs en voetmassage, te combineren.

Welkom bij de “Happy Feet” week!

 

 

De prijs is inclusief alle benodigde materialen en een massage cursusmap

“Op de voetzool staat een uitgebreide kaart van de inwendige organen, wie blootsvoets rondloopt, masseert onwillekeurig zijn longen, hoofd en hart.”

 

Deze week wordt ook aangeboden van 22-28 augustus. happy-feet-voetmassages-22-28-augustus-2021

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.