Bevrijd je creativiteit, 1-7 augustus 2021
Aankomstdatum: 1 augustus 2021
Einddatum: 7 augustus 2021
Cursusleider: Fredy Wamelink
Prijs: € 175

door Fredy Wamelink.

Voor iedereen vanaf 18 jaar: een creatieve zomerweek vol plezier in vormgeven. Vind je eigen inspiratie en laat je interne criticus ver achter je.

Kom genieten van creaties die spontaan ontstaan en van schoonheid die je toevalt. Alles is er al. “Steal like an artist” en maak van wat je mooi vindt, dat wat alleen jij kunt maken.

Kom uit je hoofd, schep met je handen en ervaar in je lichaam. Herinner je weer hoe het is om, net als het kind dat je ooit was, te spelen met materialen en de creatieve mogelijkheden ervan te ontdekken. Zonder je af te vragen of het wel ‘origineel’ of ‘goed genoeg’ is. Pik ideeën van een ander, laat je inspireren door je omgeving, steel van/als een kunstenaar…

In deze week ga je creatief werken met dat wat er is, en wat daaruit vanzelf ontstaat. Je laat je inspireren door schoonheid en kunst die toevallig in jezelf en om je heen is. Picasso zei het al: “Kunst is diefstal”. De dag start met een begeleide imaginatie waarin je je ‘innerlijke knutselaar’ wakker kust, zodat die zich vrij en onbevangen kan openstellen. Vanuit dit contact met jezelf laat je je vervolgens inspireren door kunstenaars, de natuur, je mede-cursisten of wat je ook maar in je omgeving aantreft. Laat je verrassen door wat hierdoor spontaan uit je handen komt!

Je werkt met krijt, stiften, papier, klei, verf, tijdschriften, stof , wol en wat je verder tegenkomt in en rondom het atelier. Fredy helpt je om richting te geven met uitnodigende opdrachten en het aandragen van mogelijkheden.

Elke dag staat er een ander soort materiaal/creatief bezig zijn centraal. We gaan ook een dagdeel met creatief schrijven aan de gang. In de middag kun je eventueel werk afmaken. Of je maakt een “kunstenaarsuitjes” om je kunstenaarsziel te voeden.

Toeval is dat wat je toevalt. Verwonder je over dat wonder!

 

 

 

 

Over de cursusleider:

Na 20 jaar onderwijs kwam zij op Lothlorien terecht. Daar woon en werkt zij sinds 2006.  De eerste jaren op Lothlorien vond je haar veel in het atelier. Door alle taken die zij op Lothlorien kreeg, raakte het begeleiden van mensen in het atelier op de achtergrond en ook het zelf creatief bezig zijn. Onder anderen de boeken “The Artist’s Way” van Julia Cameron, “Big Magic”van Elisabeth Gilbert, “Steal like an Artist” van Austin Kleon en de coaching van Marie Klaren, trainer bij de jaartraining “The Artis way” van de Nieuwe Creatieven, brachten haar eigen creativiteit weer volop in beweging en daar wil zij jou ook graag toe uitnodigen.

 

Uit reviews van deelnemers zomer 2019:

Anke: “Super weekje, mooie combinatie van verinnerlijken, doorvoelen en doen. Beetje luchtig, praktische tips, “het kunstenaarsafspraakje”, het “jatten”: geweldig.

Daphne: “Toen ik het las dacht ik: dit past helemaal bij mij, dit is precies wat ik zoek. Mijn verwachtingen waren best hoog. Jullie hebben het helemaal waar gemaakt.” En…ik ben bij de Nieuwe Creatieven de jaartraining gaan volgen.

Nicolette: “Mooi om van alles wat te ervaren en ook heel erg mooi om het te ondersteunen met visualisaties, meditaties en delen.”

Elsje: “We waren zo lekker bezig met het toeval dat ons vond.”

 

Prijs: €175,- inclusief alle benodigde materialen en cursusmap

 

Verblijf

Cursussen op Centre Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag.

Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wil verblijven. Tweepersoonskamer volpension vanaf €330,- per cursusweek (6 nachten) p.p.